Солиден ръст на първокурсниците във Варненския свободен университет 

Всеки трети е отличник

Двоен ръст на приетите чуждестранни студенти и най-сериозното през последните 5 г. увеличение на приема в бакалавърски специалности отчете Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" в началото на новата академична година. Тя бе открита с фолклорен празник на Академичния танцов театър, посрещане на знамето на висшето училище, студентски химн и молебен за здраве, успех и просперитет на академичното семейство. 

"Благодарение на общите ни усилия днес университетът е различен, динамично развиващ се, академично свързан в национални и международни мрежи и не на последно място привлекателен образователен център за студенти от целия свят. Навлизайки в своята Христова възраст Варненският свободен университет твърдо и последователно следва високотехнологичната линия на развитие и се утвърди на картата на висшето образование у нас и в Европа с профила си на новатор", каза в приветствието си президентът доц. д-р Красимир Недялков. На първокурсниците той пожела да постигнат върхове, които да направят преподавателите горди и щастливи, а икономиката и обществото - проспериращи и благоденстващи. "На България са нужни трудолюбиви и успешни хора, които нямат време да мразят и да завиждат на другите, защото са заети да градят заедно бъдещето", подчерта доц. Недялков.

Всеки трети от първокурсниците тази година е отличник, а всеки пети е възпитаник на езикова или математическа гимназия, отчетоха от ВСУ. Заради връзките между образованието и бизнеса висшето училище привлича все повече завършили професионални гимназии и работещи хора, които искат да повишат квалификацията си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони