Солистка на операта грабна наградата на Бургас

Солистка на Бургаската опера- сопраното Мария Цветкова-Маджарова получи наградата на Община Бургас в навечерието на 24-ти май – Денят на българската просвета и култура. Тя бе отличена за изключителни професионални успехи и значима солистична кариера в бургаската опера. Наградата се връчва ежегодно за зявени културни дейци и бе връчена лично от кмета на Бургас Димитър Николов на тържествена церемония в Културен център "Флора".

Преди броени дни Мария Цветкова-Маджарова взе и престижната награда „Музикант на годината“ за 2017-та година на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ на БНР.

Позната на оперните сцени в цяла Европа и САЩ. Мария Цветкова изпълнява изключително богат репертоар – сопрановите партии от най-известните опери на Моцарт, Росини, Верди, Доницети, Маскани, Леонкавало, Бизе, Пучини и други. Има богат опит като кантатно-ораториален изпълнител, като е изпълнявала най-известните творби в този жанр – „Реквием“ и „Коронационна меса“ на Моцарт, „Стабат Матер“ на Перголези и на Росини, „Девета симфония“ на Бетовен, оратория „Света Троица“ на Бах и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони