Соня Йончева идва в България

Звездната прима пристига за кинопремиера

Биографичен филм за нея е включен в Киномания

Световната оперна звезда Соня Йончева идва в България за премиерата на документалния филм “Соня Йончева. Sempre Libera”. Биографичната лента на Георги Тошев е включена в програмата на тазгодишната Киномания и ще бъде излъчена на 26 ноември от 19 ч. в кино “Люмиер Лидл”.

“Това е история за момиче, което мечтаеше за по-добър живот за родителите си. Моята борба, съдбата ми, надеждите ми...”, написа в личния си Instagram профил Соня Йончева. “Много се радвам да присъствам лично на това много важно събитие”, сподели още тя по повод премиерата. Филмът показва забързаното ежедневие на съпругата, майката и певицата Соня Йончева и надниква в интимни моменти в дома и семейството й, както същевременно проследява триумфа й на най-големите оперни сцени в света.

Определяна от специалисти и критици за певица от ранга на Мария Калас, Соня Йончева е единственият артист в историята на Метрополитън опера, който в един сезон участва в три спектакъла, всеки един от които предавани на живо в 2000 кинотеатри по целия свят.

Певицата идва в България след успешното си турне в Латинска Америка, където пя в най-големите концертни зали в Мексико и Чили. Българската публика имаше възможността да я чуе на живо през юни миналата година, когато направи забележителен концерт в зала 1 на НДК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура