Сотир Цацаров и Цецка Цачева се срещнаха с американския си колега Джеферсън Сешънс

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на правосъдието Цецка Цачева проведоха работна среща с Джеферсън Сешънс, главен прокурор и министър на правосъдието на Съединените американски щати 22 май 2018 г. Г-н Сешънс е на посещение в България за участие в срещата Европейски съюз – САЩ, в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от прокуратурата.

В продължение на разговорите, водени при министър-председателя Бойко Борисов по – рано през деня, основни теми на обсъждане бяха двустранните отношения в областта на международното правно сътрудничество. Направен бе преглед на действието на Договора за екстрадиция между Правителството на Република България и Правителството на САЩ, за периода от 2008 г. досега, както и на действието на Договора за някои аспекти на правната взаимопомощ по наказателни дела. Главният прокурор и министърът на правосъдието потвърдиха позицията, че действието на тези договори не може да бъде поставяно под съмнение, но в случая с екстрадиционното производство по отношение на Желяз Андреев и другите български граждани по същото дело в САЩ, българските институции ще работят активно за защита правата на своите граждани.

Предмет на обсъждане бе и сътрудничеството в областта на наказателното преследване на тероризма, трафика на хора, както и на нарушаването на правото на интелектуална собственост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България