Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ чества своята 115-годишнина (СНИМКИ)

Снимки: Цветан Томчев

Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ чества своята 115-годишнина. За празника бе отслужена света Литургия, възглавена от Великопреславски митрополит Йоан, в присъствието на пратриарх Неофит.

След богослужението патриарх Неофит откри с празничен водосвет обновеното общежитие на духовната школа.

Младите хора са много объркани. Много са нещата в съвременния свят и заблудите, които той дава. Това каза ректорът на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” Архимандрит Пахомий, предаде БГНЕС.

Ректорът на духовното училище посочи, че големите предизвикателства пред вярата са съвременните технологии, компютърните игри и всичко, свързано с модерния свят. „В днешния свят се сблъскваме със съвременните предизвикателства като интернет и игри, и всякакви други неща. Ние смятаме, че много пъти те дават добри примери, но в тях могат да се намерят и много грешни твърдения и заблуди, които да погубят човешката душа. Все повече и повече виждаме лошите примери като например играта „Син кит”.

Това са заблуди, в които може да попадне всяко едно дете или всеки един млад човек и ние сме изключително притеснени от това”, заяви архимандрит Пахомий. Той е категоричен, че за да бъдем сигурни за своите деца ние трябва да ги учим в християнската истина, с която живеем вече 2000 години, и с която поколения хора са израствали и са живеели като достойни граждани и истински човеци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България