Софиянци ще плащат заради Иванчева

Има опасност софиянци да плащат солидни неустойки заради заповед на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева да спре строеж на инвеститорката Изабела Сярова срещу бл. 64 в „Младост 1“. Това се разбра на заседанието на комисията по градоустройство в Столичната община. На него присъстваха Иванчева, Сярова, която пореден ден гладува в знак на протест, главният архитект на София Здравко Здравков и инвеститори.

„Имам основания да мисля, че тази заповед не би издържала в съда и Столичната община ще бъде задължена да изплаща сериозно обезщетение“, предупреди Здравков. След това комисията по архитектура препоръча на Иванчева да преразгледа заповедта си.

Заповедта бе обявена от кметицата във Фейсбук в петък и после била пусната по куриер, но все още не е получена от Сярова.

Иванчева съобщи, че е взела решението на базата на експертиза от частната фирма „Мапекс“, констатирала 29 см отклонение във фундамента на сградата, и защото инвеститорката не съобщила, че през терена й минават и тръби на „Топлофикация“.

Арх. Здравков заяви, че тръбите не се използват и не подлежат на демонтаж. Влади Калинов, ръководител на дирекция „Общински строителен контрол“, коментира, че отклонението в дъното е допустимо и трябва да се копае до здрава почва.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

 1. Ние попитахме и то преди доста време, кой й е продала на хмм ‘инвеститорката“изабелка земята в Младост или в градинка пред/до блок в Младост. Както обяснихме това са държавни земи, принадлежали на богат фермер, национализирани след 9 септември 44 г и след “рехституцията“ограбване на държавното имущество след преврата от 89 г е било заплатено на наследниците на собствениците. Предполагаме от държавата. Как сега тази общинска земя се е оказала в ръцете на тая? Много е вероятно тя да е декорацийката на някой от властимащите, които вече почти 30 г лъжат, крадат, корумпират и убиват България и Българите. Долу мръсните ръце от България. Браво на Десислава Иванчева. свежа глътка въздух в помийната яма- строителната мафия “работи“яко – и на нас се опитаха, чрез подкупени адвокати и съдии, да ни гушнат наследственото апартаментче:) Безогледни фалшификации на важни документи и правосъдието си затваря очичките:) Дааа, ама не. Не успяха и загубиха доста от мечтаните от търтеите парета. Та подобно е положението и в тоя случай. Всичко най-добро на Десислава:) Хубава жена и умна, борбена:)

 2. Надяваме се др. Иванчева да не плати от джоба си неустойките от нейните решения, които са подкрепени от целия беге-народ. Иначе казано: Вън империалистите от красивата ни татковина, която няма да заменим на никаква цена.

 3. Закона трябва да се спазва, независимо от желанието на хората и морала.

 4. Не виждам причина аз да плащам, заради решенията на някаква кметица, която не е в час!

 5. Точно за това нямам нищо против да плащам. И да променят закона през това време, а не да се ослушват в НС.

  1. Нямаш против да плащаш, но не можеш да си го позволиш….. да ти дам цена, ако си юнак?

 6. Насе, Мите, какви закони братци:))) хахахаха в нашата Татковина последните 26 г НЯМА закони. Туй и децата ни го знаят. Наше съседче на 12 год такива работи ни обясняваше за беззакония и закончета уредени специално за некои властимащи, че ни настръхнаха косите:( Да не би прекрасните Манастирски Ливади в полите на прекрасна Витоша да са притежание на строителната мафия или на новоизпеканите демоххрасти та ги иззеха от Българите, според “законите“. Продадоха си ги “законно“както вие казвате:) и станаха милионери:) знаем колко струва жилище в нашата махала сега или малинова долина, или ливадите-полите на Витоша, знаем какви са и наемите там. Молим не подкрепяйте антинародните действия- закони. Нали ви казахме, че има 5-10% от българите, които сега , според новите хмм “законе“си живеят 10000пъти по-добре отпреди, че и не работят:)) И какво? Сега заставаме 90-95% Българи срещу 5-10% закккони муууушеници-тунеядци. Не казваме, че двамата колеги, които оообожават новите “законе“ са от тях:))) нали братци?

 7. Законите са приети за законо ограбване на народа. Защо за толкова години Фандъкова не поиска от Бойко да направят нужното, за да се запазят междублоковите пространства, парковете и детските градини. Защо не строят на нови терени около София, земята ли свърши. Сега е момента да общината да предложи на инвеститора замяна на този терен с някоя незастроена площ в покрайнините.

 8. Прав е Хаяско:) София е една от много малкото столици, по наши наблюдения, където се строи безразборно, без да се мисли и без да има архитектурни/строителни планове, съобразени със здравословен начин на живот на милиони хора. От един прекрасен град-градина група алчни паразити го превърнаха в купища от бетон, железа, прах и това примесено с безбройните запустели рухнали къщи почти във всички квартали. Даже се опитват да си прокарат идеята, че вече таквоз понятие като “междублокови пространства“не съществувало. Къде не съществува паразити? В коя държава, на кой континент? Вече май много ви се събира с вашите измислени закончета и всички те срещу нас 90% от Българите и много добри за вас – 5% престъпници и срама за България. И до кога така?

  1. аре аре… зависи си от общинарите (законите са винаги достатъчно податливи на интерпретация), а тях си ги избира стадото…

 9. Бре, откъде изскочиха толкова зелени комунисти! Реституцията им крива, законите не им изнасят.Алоуу, като ви влече толкова зеленото, аре прибирайте се на село – там ливади и поляни колко щеш. Може и гората пак да хванете, щото освен мандри да обирате и да национализирате, друго не знаете.

 10. Мафията се опитва да разедини гражданите и като гледам по тъпите коментари, дето законът в нашата родина-кочина трябвало да се спазват и ми настръхват косите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.