София е най-евтината туристическа дестинация в Европа

София е най-достъпната туристическа дестинация в Европа.

Необходими са 36,49 евро на ден

София е най-достъпната туристическа дестинация в Европа. Това показва класация на най-достъпните градове на Стария континент, изготвена от Interrail Pass Eurail. Според данните в класацията българската столица може да бъде разгледана само за 36,49 евро на ден.

Разположен в подножието на планината Витоша, градът има какво да предложи на туристите, с великолепна архитектура, богата история и някои от най-евтините храни и напитки в Европа, пише Euronews.

Изданието изброява някои от локациите, които могат да бъдат посетени в столицата ни. Сред тях са Софийската художествена галерия, Националният исторически музей и Боянската църква.

На второ място в класацията е Букурещ, където са необходими 38,67 евро на ден. Столицата на Румъния е известна като “Малкия Париж” поради вдъхновената от Франция архитектура и широките булеварди.

На трето място е Будапеща, където за един ден на туристите са необходим 43,48 евро. Популярността на столицата на Унгария расте, благодарение на нейната спа култура и завладяваща история, пише изданието. Веднага след това, само на няколко цента разлика, е полският град Краков.

На следващо място в класацията е Сараево, като един ден в столицата на Босна и Херцеговина струва на туристите 45,67 евро. След това в класацията са Белград (46,62 евро на ден), Загреб (51,41 евро), Варшава (52,30 евро) и Чески Крумлов в Чехия (69,99 евро).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм