Излекуваният от коронавирус ски учител: За две седмици отслабнах 8 килограма

8 са новите случаи на коронавирус у нас

Кметът на Бургас: Със сигурност летният сезон ще бъде труден

Започва тестването за коронавирус на първата група от 1000 души

Военният завод „Арсенал започва работа след двуседмичната карантина

Търмп удължи действието на мерките срещу COVID-19

Китай съобщи за нови 31 случая на коронавирус и четири нови жертви

Април започва с краткотрайни дъждове

На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

София поиска Младежка зимна олимпиада (ОБЗОР) Позицията не бе одобрена от съветници от ДСБ, „Сердика“ и БСП

С 47 гласа „за“ Столичният общински съвет прие декларация в подкрепа на кандидатурата на София за домакин Младежки зимни олимпийски игри през 2024 година.

Декларацията бе предложена от Карлос Контрера, който е от групата на „Патриоти за София“ в местния парламент, включваща ВМРО и „Атака“.

Единодушието в СОС пролича от факта, че дори Иван Велков от „Зелените“ гласува „за“. От десните се „въздържаха“ Марта Георгиева, Трайчо Трайков и Николай Толчев от ДСБ, които на национално ниво са в коалиция с „Да, България и „Зелените“. С решението си да не дадат „за“ те показали, че де факто не подкрепят домакинството на младежката зимна олимпиада, бяха коментарите след вота.

Другите двама въздържали се са от противоположния на ДСБ ляв политически спектър – Борис Цветков от БСП и Войслав Тодоров от Нормална държава, който е в групата на коалиция „Сердика“.

Според вносителите на декларацията тази „коалиция“ от петима души с различни политически възгледи не е успяла да мотивира решението си. Техните колеги в местния парламент подкрепиха позицията на СОС. Документът получи „да“ от ГЕРБ, Патриоти за София, Политическа група 5, в която са „Зелените“, „Глас народен“ и „Движение 21“. Както и от общинарите от СДС (които в СОС са в коалиция с ДСБ под името Реформаторски блок-София) и БСП.

В декларацията е записано, че СОС изразява своята подкрепа за усилията на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните съоръжения на територията на ПП „Витоша“. Именно планината край града ще е основното място, където ще се провеждат състезанията, ако кандидатурата бъде одобрена.

Номинацията на София за Младежките зимни олимпийски игри 2024 се появи на дневен ред в средата на септември. Тогава в България на официално посещение пристигна Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет. По време на разговора си с министър-председатля Бойко Борисов Бах насърчи столицата да приеме спортен форум от още по-голяма величина.

„Това, което правите, е невероятно. В момента в България се провеждат три Световни първенства в олимпийски спортове, което мисля, че е олимпийски рекорд. За една година в Германия организирахме 11 световни шампионата по олимпийски спортове, но нямам спомен три от тях да са били по едно и също време. Това ми дава повод да ви окуража да минете на следващо ниво и да кандидатствате за домакин на Зимни олимпийски игри”, заяви тогава Томас Бах. Премиерът Борисов коментира, че ще се чувства по-уверен в успешното ни домакинство, ако първо организираме Зимни младежки олимпийски игри и възложи на министър Кралев да подготви кандидатурата на София за домакин на игрите през 2024 г., заедно със Стефка Костадинова (президент на БОК) и експерти от МОК.

 

СОС: Това е значимо спортно събитие

Това е пълният текст на декларацията, приета от Столичния общински съвет:

Столичният общински съвет изразява подкрепа за кандидатурата на София за домакин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година. Това значимо спортно събитие ще допринесе за развитието на града като европейска спортна столица и ще даде нови възможности на жителите и гостите за здравословни дейности. Във връзка с тази кандидатура Столичният общински съвет изразява подкрепа за усилията на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните съоръжения на територията на ПП „Витоша“, както и на спортните обекти в града и така да се стартира подготовката за Младежките зимни олимпийски игри „София – 2024“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Браво! Да си припомним и как краставите седерасти плюеха тошо, че организира универсиадата 77ма…

  2. Една олимпиада ще ни дойде добре и на бизнеса и на туризма, и както София ще живне, така и Витоша

  3. Браво,браво,браво! Сега е времето,за планината и за града ще бъде чудесно!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.