На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

София трябва да има паметник на Аспарух Ще разрешат ли такъв антиглобалистки акт соросоидите?

Паметникът „1300 г. България“ край Шумен.

Неотдавна във вестник „Труд“ бяха публикувани данни от анкета кой е авторът на българския химн. Резултатът беше печален – почти никой не беше чувал за Цветан Радославов, който пътувайки за София, за да участва като доброволец в сръбско-българската война през ноември 1885 г., създава „Мила родино“ за една нощ. Така, както Роже дьо Лил сътворява „Марсилезата“ във Франция. И в двата случая е подвиг на духа, предизвикан от кристално чист патриотизъм.

Това чувство сега е изцяло чуждо на „светлата“ кохорта от особи като соросоиди, „ умните и красивите“, джендърите, всякакви фили и фоби, които системно и упорито оплюха Ботев (убит бил от свой четник?!), Левски (осъден на смърт заради убийството на един чирак, а не поради революционната си дейност?!), Вапцаров (терорист) и т.н. Поискаха да се замени кирилицата с латиница, посегнаха на православието и дори оспориха националния ни празник, а Санстефанският договор бил само предварителен.

Е, добре – нека тогава да обявим за национален празник първи юли, деня на Берлинския конгрес, който разкъса България на 5 части и стана причина за последвалите войни за обединение на българския народ, в които загинаха над 300 хил. мъже. А един виден роден професор се възмути, че лъвът пред НДК държи картата на същата тази Санстефанска България без да му мигне окото от факта, че на стените, които някога ще бъдат възстановени около него, ще се изпишат имената на падналите по бойните полета на Тракия, Македония и Добруджа българи точно за тази България.

Целта е ясна – българинът трябва да се смачка духовно до аморфна маса, каквато до голяма степен е представлявала България по време на турското робство (пардон, присъствие) преди отец Паисий.

Внушава ни се със завидна упоритост, включително от националната телевизия (“История БГ“), че сме едва ли не генетични предатели и сме избили сами всичките си владетели, сякаш това не е типично за цялото европейско и османско средновековие. Да не говорим, че всичко всъщност започва от библейските Каин и Авел. Внушава ни се, че сме номадски народ, които съзнателно умъртвява по-умните от своите събратя, че сме подли и завистливи.

Впрочем, надписът на парламента „Съединението прави силата“ фактически е заветът на хан Кубрат, който на смъртния си одър събира четиримата си сина (Баян, Алцек, Кубер и Аспарух) и ги кара да счупят сноп от пръчки, което естествено те не могат. Умиращият хан ги счупва една по една и така демонстрира силата на обединения народ. Такъв народ е ужасно вреден за соросоидите. И все пак един от тези синове, бащата на нашата държава хан Аспарух успява да даде началото на едно изключително полезно кръвосмешение. Обединяват се в един народ българи, славяни и траки. Впоследствие с една вяра, азбука и култура. А може ли номадски народ да създаде град като Плиска – с дворци, улици, канализация, бани, магазини. Дори откривателите му – братя Шкорпил, са мислели в началото, че става дума за римски град, смаяни от архитектурата му.

Някак си, в последните 30 години започнахме да забравяме, че от основаването на държавата ни вече минаха 1330 години. Но слава Богу, не забравихме хан Аспарух, както Цветан Радославов. Позволих си в една провинциална болница в забравената не от Бога, а от управниците ни Северозападна България (Монтана), да попитам чрез символичен анкетьор 50 човека с различен пол, възраст и образование кой е създателя на нашата държава. Всички до един отговориха точно, поне 20% от тях се възмутиха, че може да им се задава такъв въпрос.

И с този факт искам да се обърна към вниманието на столичната община, която упорито не желае да построи паметник на човека, които ни е довел на тази земя, създал е държавата ни, кръстил я е с име, което никога не е променяно. В Рим е паметникът на Ромул и Рем, в Париж на Версенжеторикс, в Москва на Юрий Долгорукий и т.н.

При това за хан Аспарух има отлично място – там където беше мавзолеят. Където се кипреше „Бронзовата къща“, чиито автор, българин по произход, нарече Аспарух „някакъв хан“. Този някакъв хан явно още е здраво кодиран в кръвта ни, както си личи от мойта самодейна анкета. Тя ми показа, че соросоидите и тям подобни няма да пречупят българския дух. Както не са пречупили по време на османския апокалипсис духа на онзи малък болярин от крепостта над село Боженица (Ботевградско) севаст Огнян, който с острието на копието си издълбава в скалата на обхванатата от пламъци негова крепост: „Аз, севаст Огнян, бях кефалия (управител) при цар Шишман и много зло патих. В това време турци воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

В този период вярата е еднозначна с Отечеството, чиято святост е била в сърцето на севаста.

Убеден съм, че управата на нашата столица трябва да разреши построяването и поставянето на паметник на хан Аспарух. Обръщам се към редакцията на уважавания вестник „Труд“ да поеме трайна медийна инициатива за това.

Нека уважим паметта на нашия народ!

Нека уважим името на нашата държава, дадено й от хан Аспарух!

 

Кой се срамува от знамето и хорото

Още Сенека е казал: „Отечеството се обича не защото е голямо, а защото е твое“. Не съм сигурен, че така наречените соросоиди разбират това в неговия истински смисъл. С действията си те по-скоро показват, че се срамуват от него. Как иначе да си обясним подигравките и изригването им всеки път, когато някой развее българския флаг, когато някой облече с гордост национална носия или пък се хване на хоро! Забравяйки удобно, че американският флаг например, можеш да го видиш навсякъде – на бански костюми, на чипсове или пък на разголени джендърски тела. Добре, че са малко. А като не им харесва тук – свят широк!

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Уважаеми Професоре., значи всеки който разбере истината е соросоид, така ли? За Левски сега разбрахме ,че е съден за убииство на чирака/от османските архиви/ нас не ни казваха навремето, аз съм до мозъка на костите си патриот, но като разбрах ,че Батак преди възстанието е бил 1500 души, все едно разбрах на 50 години ,че няма Дядо Коледа, защото се оказа, че няма жертви, нашият възрождене Стефан Захариев/ може да намерите книгата / Географско – историческо…./в Гуглето/той прави преброяване на пазарджишка кааза през 1868 г. и съм чувал от възрастни батачани разкази за онова време, което корено се различава от това което сме учили. Относно, робство или присъствие , мисля ,че най- точно е падаме под зависимост, всички други народи който попадат под османско така го пишат, само ние българите искаме да сме били роби , та това е унизително да казвами ,че предците ни са били роби, кажи на някой грък или сърбин ,че е бил роб на турците и ще видите реакцията .

  2. Статията е каша.Емоцията, болката на професора дължаща се на състоянието на българщината и патриотизмът му обаче го водят в неправилна посока. Трябва да има паметник на Аспарух, обединил траките/гети=славяни и мизи=българи/ и върнал на България южните й земи, но без надпис „Хан“. Защото не е вярно.! Няма факти! Ако професорът има, моля да сподели.Относно православието историята също не е вярна. Ние, траките, българи сме християни от 1-ви век, но ариани. Православието се бори против тракийската/българската/доминация в Константинопол/императори траки/.Бори се за власт. Именно те разрушават църквите ни и ни обявяват за варвари и еретици и номади.

  3. Г-н Професоре, паметник на Аспарух трябва да има и в това няма спор. Не разбирам само каква е връзката на бедния Сорос с този въпрос. Това, че като граждани не сме заявили ясно, че го искаме, това че така наречената „творческа интелигенция“ по такива въпроси е по тиха от публиката на Лудогорец на мач, това че пасмината наречена политическа класа е далеч по заинтересувана от далавери, отколкото от защита на българщината, няма нищо общо с „тъмните сили“ на тариката финансист. Така, че причината си е у нас българите и прехвърлянето на отговорността някъде другаде няма да реши въпроса. Иначе се връщаме в годините, когато за всичко калпаво и несвършено ни беше виновен „империализЪма“….

  4. Дрън-дрън-дрън-дрън! Професорско дрън-дрън-дрън! А бе тоя Сорос сякаш е на поне 200 години, бе другари! Щото от 150 години сме уж свободни, а паметник на нито един български владетел нямаше до преди тоя „вчерашния“ на Самуил с блесналите очи, дето е малко заврян в единият ъгъл на градинката, да не се вижда много, много. И него го турихме заради „спора“ с макетата, а не щото толкова ни се иска. Освен това той е цар при който държавата намалява и изчезва, а къде са победоносните и разширяващи държавата ни Аспарух, Тервел, Крум, Омуртаг, Симеон, Борис, Асен, Калоян и т.н. от които е треперел света? Кой ни пречеше до сега? Сорос ли? Не на мене тия! Ами паметника на Цар Освободител, на Съветската Армия или пък оня ултра-грандиозния „Альошата“ в Пловдив, дето е на 300 метра над миниатюрният Апостол на Свободата Васил Левски! Да не би Сорос да ги тури така? Сорос заповяда на Бай Тошо Съветския войник да е 15 метра и най-отгоре на Бунрджика да ги вижда цял гра, а Левски 1.5 метра и долу на кота 0, а и до преди десетина години почти не се виждаше от алеята, а беше забутан сред борчетата пред входа на бомбо-убежището, където минувачите влизаха да „си свършат работата по малка и голяма нужда“. Абсолютно съм сигурен че само заради Сорос е бил там десетилетия, даже вярвам че професора може да напише един цял труд по тая тема! Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха! Някой българин да е предложил паметник на Аспарух в София, някое сдружение, някоя партия?? Не си спомням, само мрънкане като това. А кой пречи да се отиде с петиция в Софийската община, в министерския съвет, в Президентството и да се поиска това?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.