Социалистите в Пловдивско скочиха на Корнелия Нинова заради лидера си Георги Гергов

Отворено писмо до членовете на Националния съвет на БСП, в което се изразява категорична подкрепа за своя местен лидер Георги Гергов, бе прието от социалистите в Пловдивско на заседание на Областния съвет на партията.

В писмото ясно се заявява, че демонстрираното отношение от страна на председателя на НС на БСП Корнелия Нинова в национален ефир обезсмисля положените от членове и симпатизанти на БСП усилия, чийто резултат е над 88 000 гласа подкрепа за "БСП за България" и спечелване на 7 мандата в 44-ото Народно събрание от област Пловдив.

Специалистите в Пловдивско са категорични, че подобни еднолични действия рушат духа на колективизма, с който БСП винаги се е гордяла и настояват за среща с Корнелия Нинова в удобно за нея време, но в рамките на следващите 10 дни. Според тях обяснението, че Георги Гергов е направил много за БСП, но трябва да подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на Националния съвет е неубедително.

Социалистите искат ясен отговор кое е наложило това решение, кой ще получи дивиденти от раздора в БСП и кому е изгодно това. За тях остава огорчението, че въпреки заявените позиции от страна на Корнелия Нинова, че въпросите ще се решават в БСП, е не по медиите, тя лично е нарушила това свое обещание.

"БСП е партия на колективния дух, това ни е отличавало от всички появили се в годините политически проекти, подчинени на едноличната власт на своите лидери. Не превръщайте БСП в такава партия! Тук не става въпрос за Корнелия Нинова и Георги Гергов. Тук заложник е БСП, демократичността, солидарността, възможността мнението на всеки член и симпатизант да бъде чуто. Днес сме свидетели точно на обратното, на погазване на тези правила от страна на лидера на партията ни", се казва в писмото, изпратено на 26 април (сряда) до всички членове на НС на БСП.

Членовете на Областния съвет на БСП-Пловдив декларират, че в качеството си на представляващи общинските и районните организации, са единни и стоят зад тази позиция в подкрепа на своя лидер Георги Гергов и на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България