Социалистите в Пловдив почетоха паметта на Димитър Благоев-Дядото

Социалисти и симпатизанти на БСП в Пловдив почетоха в сряда паметта на основателя на партията Димитър Благоев-Дядото и отбелязаха тържествено 161-ата годишнина от рождението му с поднасяне на венци и цветя пред барелефа му. Той се намира на стената на червената централа в града под тепетата на ул. "Кръстю Пастухов", известна още като "Голямата къща". "Днес честваме 161-годишнината от рождението на Димитър Благоев-Дядото - велик мислител, виден теоретик, изтъкнат първоосновател, неоспорим лидер на организираното социалистическо движение в отечество ни.

Това ни изправя пред особени отговорности и задължения. 161 години са символно пространство, което повече сближава, отколкото разделя, заради ценности, идеи, принципи, събития, жертви, триумфи или поражения, осеяли и осветили историческото време", каза в словото организационния секретар на ГС на БСП-Пловдив Димитринка Вакрилова. "И днес - 161 години след негово рождение, Благоев продължава да буди нашето съзнание с въпросите, които България си задава и на които ние сме длъжни да отговорим. Фактът, че днес отново сме тук, е знак, че делото му е живо. Защото той беше и е "Съвременник на бъдещето", бяха думите, с които към събралите се се обърна председателят на ГС на БСП-Пловдив Красимир Трифонов. "125 години социалистите в Пловдив отстояват основните си каузи и поемат отговорността като партия на промяната в защита на правата, демократичността и справедливостта в обществото ни.

Ние имаме право на самочувствие на стожер на правдата и прогреса в обществото за общото благо на хората и задачата ни е да увличаме след себе си хората, готови да работят в името на един по-добър свят", допълни лидерът на пловдивските социалисти. Красимир Трифонов съобщи, че честванията по 125 години организирано социалистическо движение в Пловдив ще стартират на 26 юни с тържествено събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони