Служебният социален министър Гълъб Донев: 50 лв. за пенсионерите, само ако има пари

Мерките, които работят, няма да се променят

Дали ще продължи да се плаща бонусът от 50 лв. към пенсиите, ще стане ясно, след като служебният социален министър Гълъб Донев се запознае с финансовото състояние на ведомството и бюджета. Това обясни той, след като пое поста от предшественика си Деница Сачева.

Приоритет за него ще бъде възстановяването на заетостта след пандемията. Ще работя, за да се повиши качеството на работната сила, за да може безработните по-бързо да намерят работа. Донев обясни, че ще постави акцент върху уязвимите групи, които най-много пострадаха от коронакризата. Идеята е да има целенасоченост на плащанията към тях.

Мерките, които работят добре, няма да се коригират, но при някои ще се търси промяна, каза още служебният социален министър. От своя страна, Сачева обясни, че оставя министерството в добро състояние, всички мерки за хората и бизнеса са обезпечени с касовите плащания до края на юни, а парите за помощта за родителите, които трябва да гледат децата си, докато учат онлайн, до края на годината. Служебното правителство трябва да вземе решение как ще продължи тези мерки, като особено важно е това за туристическия бизнес, каза Сачева.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари