Спас Русев все още е собственик на "Левски"

Бизнесменът Спас Русев продължава да бъде собственик на "Левски". Акциите му не са “джиросани”, не са прехвърлени на друго лице и все още са негова собственост. Това разкри финансовият директор на “сините” Красимир Иванов по време на срещата между ръководството и феновете на клуба в зала “Универсиада”.

“Няма юридическа форма, която да дава възможност за депозиране на акции. Не съм казвала, че г-н Спас Русев е депозирал акциите си в клуба. Ние, като изпълнителни директори, не можем да позволим акциите да попаднат в ръцете на човек, който няма ясна визия за бъдещето на клуба и на който вие, феновете, нямате доверие”, заяви пък изпълнителният директор Диана Иванова, след което допълни, че “личностите, довели "Левски" до това състояние, не могат да се назоват поименно”.

"Левски" има задължения, които не са направени от хората. Преживели сме предишните собственици, ще преживеем и този. Предлагам всеки един от нас да си хване под ръка приятелите и да напълним стадиона, защото "Левски" е един и не е техен - заяви привърженикът на "Левски" Стоян Шопов, с което предизвика бурни аплодисменти и скандирания на присъстващите в залата. - Тези акции, които в момента са ваше притежание, да ги пуснете за разпродажба, защото ние имаме право на тях. Който иска ще си купи и ще може по някакъв начин финансово да се стабилизираме. Ще ставаме по-силни и не можете да ни пречупите. Станах и си тръгнах от общото събрание, защото тези хора не искат да носят отговорност за вините, за които са допринесли. Някой е виновен, че когато нямахме пари се строеше стадион, някой е виновен, че се купуват футболисти, които не стават. Някой също носи вина, че заплатите са безобразно високи за продукцията, която ни се предоставя. Някой е виновен, че нашите деца не играят. "Левски" е наш, и ние трябва да бъдем на стадиона, но ще искаме от вас, или да си вършите работата, или както г-н Спас Русев "Всичко добро".

В същото време Иванов си навлече гнева на феновете, като разкри, че през миналия сезон "Левски" е платил 153 хил. лв. глоби заради феновете. Привържениците пък вкарали в касата на клуба средно по 23 хил. лв. на мач, което не е достатъчно за покриването на разходите по едно домакинство на "сините". То възлиза на малко над 50 хил. лв.

"Месечните разходи на "Левски" са около 1 милион, за година разходите са 12,3 милиона лева - каза Иванов. -Тази година приходите на клуба са 11,3 милиона лева. Клубът е обезпечен до края на настоящия сезон. Футболът е бизнес. Платихме глобата на Левски от 2014 година в европейските клубни турнири, която беше 200 000".

Коментари

Задължително поле