Спас Русев: Убеждавам Божков за "Левски" от първия ми ден в клуба

Мажоритарният собственик на "Левски" Спас Русев разкри, че се опитва да убеди Васил Божков да влезе в клуба от първия си ден на "Герена". Бизнесменът допълни, че двамата вече са водили разговори относно бъдещето на 26-кратните шампиони, но не уточни кой ще придобие акциите на 6-ти март, когато ще се проведе Общото събрание.

“Говоря в качеството си на председател на Надзорния съвет и дългогодишен привърженик на "Левски" - каза Русев в интервю за "Нова Телевизия". - За акциите нека имаме търпение до 6-и март, когато има събрание, и след това ще се разбере какво ще стане. Разбирам вълнението на феновете, но нека се знае, че се търси възможно най-отговорното решение. Интересът е много голям. Клубът е подложен на невиждан натиск от страна на медиите. Имайте малко търпение и дано да има добро решение”, заяви Русев пред “Нова”.

„Много би ми се искало Васил Божков да е следващият голям акционер. И в интерес на истината, смятам, че и той може да го потвърди. От ден първи, откакто съм в "Левски", аз съм го канил и съм го убеждавал той да влезе в клуба. Аз се познавам добре с него и това е един процес, който продължи близо 2,5 години. За да бъде той убеден от самия себе си. Едно решение е съвкупност от много елементи и факти. Надявам се, че той е узрял и ще помогне. Ние сме разговаряли за това какво трябва да се направи, така че клубът да бъде не само финансово стабилен, но и да има надграждане.”

„Неизбежно бе да влагам лични средства в клуба. Задълженията се отчитат за даден период от време, в определен период може да са били 30 милиона лева. Ако всички клубове си публикуват отчетите и задълженията, мога да ви кажа, че Левски няма да е на първо място, като най-задлъжнял клуб. Към момента на датата на прехвърлянето на собствеността, задълженията ще бъдат по-малко от половината, на това, което се тиражира – между 15-16 милиона, в този кръг.”

В края на интервюто Русев все пак уточни, че вече може да бъде считан за бивш основен акционер на "Левски".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ