Спецпрокуратура обвини четирима за разпространение на наркотици в Елин Пелин и региона

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 4 лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Елин Пелин и региона. Участниците бяха задържани на 3 декември 2019 г. при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ТС БОП – София област, съобщиха от държавното обвинение.

При извършените лични обиски на обвинените и при претърсванията на ползваните от тях 7 адреса и автомобили са намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини в различни разфасовки, подготвени за разпространение на черния пазар. Иззети са също електронни везни, мобилни телефони, с които участниците са поддържали контакт, пари в брой.

Групата е задържана непосредствено след „зареждане“ с наркотични вещества на едро, преди те да бъдат разпределени между дилърите. Според събраните до момента доказателства тя е действала от октомври 2018 г., като се е снабдявала с наркотици (предимно „трева“ и амфетамини) от доставчици на едро от София.

На трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 5 декември 2019 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Заради тежко здравословно състояние на четвъртия участник в групата е определена парична гаранция в размер на 3000 лева.

Коментари

Задължително поле