Спипаха 31-годишен за две наркооранжерии в София (СНИМКИ и ВИДЕО)

Снимки: МВР

Отглеждал е близо 800 растения

Вчера, в хода на проведена на територията на столицата операция, служители на ГДНП са разкрили две наркооранжерии, съобщи МВР. На място те са установили и задържали 31-годишен мъж, занимавал се с отглеждане на наркотични растения. Действията са проведени под наблюдението на Софийската районна прокуратура. В хода им са извършени процесуално-следствени действия на два адреса в София. На единия, ползван от мъжа под наем, криминалистите открили оранжерия със засадени 585 растения в напреднал етап на развитие и оборудвана с въздухоотводи, поливна система, обезмирисители, лампи, суха маса и везни.

В рамките на операцията те установили, че мъжът притежава апартамент в затворен комплекс в столицата. При предприетото претърсване на адреса, полицаите установили 172 растения, отглеждани в парници, оборудвани с влагоуловители, въздухомери, таймери.

На задържания е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а и чл. 354в от НК. По случая е образувано досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества /растения и работата по документирането му продължава под ръководството на Софийска районна прокуратура.

Коментари

Задължително поле