Според доцент Мангъров: Ваксините не убиват, но не знаем какво причиняват

Ваксините са в трета фаза на клинични изпитвания, а разрешението за употребата им е дадено под условие, припомни доц. Мангъров.

Според инфекциониста започва преосмисляне на тезите за имунизациите срещу вируса

Етичната комисия се превръщала в нравствена полиция

ЕМА с 1700 стр. за странични действия

Едва ли има някой, който да твърди, че ваксините убиват, тъй като те се правят да не се разболяваме, а не да предизвикват смърт. Смятам обаче, че все още не са добре проучени страничните им действия, коментира пред “Труд” инфекционистът Атанас Мангъров. Той припомни, че ваксините са в трета фаза на клинични изпитвания, а разрешението за употребата им е дадено под условие. За да се направи една истинска ваксина, са необходими минимум 10 г., коментира още доц. Мангъров. Според него за една година, откакто се правят ваксини срещу COVID, е трудно да се обхванат страничните действия на препаратите. Не се знаело и какви следствия би могло да има след 3, 5 или10 години. Мангъров каза, че EMA вече има доклад от 1700 стр. със странични действия на ваксините.

Починали ваксинирани има по цял свят, има и в България и това може лесно да се установи от официалните данни на националния информационен портал, които са общодостъпни, коментира инфекционистът. Той подчерта, че е логичен въпросът: Може ли да сме сигурни, че ако не бяха ваксинирани, починалите можеше и да са живи.

Според Мангъров нямало ентусиазъм в страната ни да се съобщават данни за странични действия на ваксините. Медикът разказа за случай на млад мъж от Плевенско с ДИК синдром, който настъпил две седмици след ваксина. Подобен случай имаше и в София с жена на 28 г., без заболявания, която почина от ДИК синдром. От болницата, в която бе приета жената обясниха, че случаят е проучен и е установено, че ДИК синдромът и смъртта на жената не са следствие от усложнения свързани с ваксината.

Заради твърденията си, че умират и ваксинирани и че препаратите, които се инжектират не са достатъчно проучени, Мангъров бе даден на етичната комисия. “Вместо тази комисия да се занимава с отношенията между лекарите, както и с това, че медици се опитват да лекуват по телефона, те се изживяват като нравствена полиция”, коментира инфекционистът.

Според него предстои преосмисляне на много от тезите за ваксините. И даде пример с правителството на Обединеното кралство което признало, че ваксините са увредили естествената имунна система на тези, които са били двойно ваксинирани. В дългосрочен план ваксинираните са много по-податливи на всякакви мутации в шиповия протеин, дори ако вече са били заразени и излекувани веднъж или повече. Това сочи доклад на Агенцията за здравна сигурност към правителството на Великобритания.

Решение

БЛС даде Мангъров на етичната комисия

Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение и сезира Столичната комисия по професионална етика във връзка с неверни твърдения на доц. Атанас Мангъров.

От БЛС припомнят, че на 16 януари в национален ефир доц. Мангъров каза: “Tези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани”..

От БЛС заявят, че с изказванията си, подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения