Спортен адвокат движи законите на държавата

Адв. Василев с приятел на плажа.

Радостин Василев, спец по спортно право, оглави правната комисия в НС

Бил е юрист на ЦСКА, след него клубът фалира

Спортният адвокат Радостин Василев ще движи законите на държавата като новоизбран шеф на правната комисия в Народното събрание. 

Радостин Василев на тренировка във фитнес зала.

“През последните 13 години адв. Василев е един от малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право. Има десетки публикувани статии и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и международно ниво и е консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Към момента е управляващ партньор в адвокатско дружество “Радостин Василев”. Така е представен адв. Василев в партийния сайт на “Има такъв народ”.

Най-шумното спортно дело, с което се е занимавал адв. Василев, бе за падането на санкциите срещу федерацията по щанги през 2015 г.. Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) спечели делото срещу Международната федерация за отмяна на наложената глоба от 500 000 щатски долара. 

Най-деен обаче адв. Василев беше при “Титан” в ЦСКА, когато А. Томов го уволни, а след него клубът фалира. Той изкара няколко години като юрист в ЦСКА, а те са свързани и с обявяването в несъстоятелност на бившето акционерно дружество. 

Адвокатът започна работа на “Българска армия” при първото управление на Александър Томов и си тръгна малко след края на ерата “Титан”. Именно при бизнесмените Димитър Борисов и Иво Иванов адвокатът имаше и най-много правомощия. През този период знайни и незнайни футболисти, треньори и служители осъдиха клуба за неизплатени пари. 

Василев често обещаваше, че ще спечели делата, но в крайна сметка ЦСКА фалира. Реално адвокатът бе освободен от изпълнителния директор Александър Тодоров, изпълнителен директор при второто управление на Томов. Успя да си вземе парите от ЦСКА благодарение на цесия, направена от мениджъра Георги Градев.

Последната му работа бе в Правната комисия на Българската федерация по волейбол.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика