Спортни залози - Наръчник за поставяне на онлайн залози

Участието в спортни залози винаги е носило допълнителна тръпка при гледането на футболни, баскетболни или тенис мачове. Тази дейност обаче върви както със забавление, така и с известно разбиране как да се поставят онлайн залози. Тук ще намерите информация относно видовете залози, как се определят коефициентите и кои са най-търсените пазари.

Букмейкър Бонус Сайт
Palms Bet 100% до 200лв. Към Palms Bet
Bwin 100% до 222лв. Към Bwin
Betano 100% до 300лв. Към Betano
Sesame 100% до 250лв. + 50лв. Free Bet Към Sesame
Bet365 Виж в сайта Към Bet365
Winbet All Inclusive Bonus Към Winbet

*Промоционалните оферти от всеки от горните сайтове имат свои собствени правила и условия, които се прилагат. Те могат да бъдат разгледани на съответния сайт преди да се регистрирате. По този начин ще си гарантирате спокойна игра.

Онлайн залози – Основи

Присъединявайке се към доказала се платформа за онлайн залози, притежаваща нужните лицензи, вие си гарантирате спойкойна игра. Регистрирайки се в сайт за залози, сметката ви се активира и следва да се захрани чрез банкова карта или дигитален портфейл. Едва след верифициране на акаунта си, потребителят може да стартира участието си в спортни залози онлайн.

Без съмнение, в лицензираните букмейкъри в България има за всеки по нещо. Например търсещите сигурност могат да опитат нискорискови пазари, докато любителите на високи коефициенти предвиждат голмайстори и точни резултати.

Сайтове за спортни залози - Рейтинг

Букмейкър Рейтинг
Bet365 4.7/5
Betano 4.5/5
Winbet 4.6/5
Sesame 4.5/5
Palms Bet 4.6/5
Bwin 4.5/5

Трите компонента на спортния залог

Какво представлява спортният залог и от какво се състои? Той се поделя на три компонента, като всеки от тях има специално предназначение. Ето какви са те:

 • Селекция

  Ролята на селекцията е да покаже на какво е заложено – например победа за домакина в мача между Ливърпул и Астън Вила. Необходимо е да се маркира конкретният пазар, за да се добави в електронния фиш и да стане достъпен за залагане.

 • Залог

  Залогът обозначава сумата, която сте готови да рискувате на съответната селекция. Забележете, че когато участвате в системи (напр. 3- и 4-кратни), има отделни колонки и всяка от тях е придружена от собствен облог. Накрая всички суми се събират и се изземат от игралния баланс

 • Коефициент

  Функцията на този компонент е да укаже вероятността за изпълнение на събитието. Колкото по-ниска е неговата стойност, толкова по-възможно е да се случи обстоятелството. Впоследствие коефициентът се умножава по залога (рискуваната сума), за да се определи потенциалната печалба.

Коефициенти за спортни залози

Разглеждате тиражите на повече сайтове за спортни залози и установявате, че има разминаване в коефициентите на едни и същи селекции?! Това не е грешка, а честа практика, защото всеки оператор може да оцени вероятностите по различен начин. Понякога това несъответствие се използва за участие в арбитражни залози, но трябва да сте внимателни при тях, защото в някои букмейкъри са изцяло забранени.

Най-използваният вид коефициенти в България е десетичният (напр. 1.50). Причина за това е лесното пресмятане на очакваната печалба – ставката се умножава по облога и директно се определя потенциалната сума, за която се играе. Останалите често срещани типове са: дробен; американски; хонконгски; индонезийски.

Как печелят букмейкърите

“Букмейкърът винаги печели” – фраза, която сте чували многократно. Тя е напълно вярна, независимо колко добри сте в спортните залози и колко умело прилагате доказани стратегии.

Всички сайтове за спортни залози работят с комисионни, наречени още маржове. Те указват каква част от приетите залози остават в полза на букмейкърската къща.

Навярно никога не сте попадали на равностоен тенис мач, в който и двамата тенисисти получават коефициент 2.00 за краен успех?! Това се дължи на наличния марж, който е в диапазон между 3% и 10%, в зависимост от условията на оператора. Така, ставките за победител спадат до 1.90 или 1.95, което позволява на букмейкъра да спечели, без значение от развоя на събитието.

За щастие на залагащите, все повече сайтове предлагат оферти “0% марж”. Те са валидни за залагане на краен победител и носят по-щедри коефициенти, респективно – по-добри печалби.

Букмейкър Бонус Сайт
Palms Bet 100% до 200лв. Към Palms Bet
Bwin 100% до 222лв. Към Bwin
Betano 100% до 300лв. Към Betano
Sesame 100% до 250лв. + 50лв. Free Bet Към Sesame
Bet365 Виж в сайта Към Bet365
Winbet All Inclusive Bonus Към Winbet

*Промоционалните оферти от всеки от горните сайтове имат свои собствени правила и условия, които се прилагат. Те могат да бъдат разгледани на съответния сайт преди да се регистрирате. По този начин ще си гарантирате спокойна игра.

Видове спортни залози

Когато потребител маркира желаните спортни залози, системата автоматично ги добавя в електронния фиш. Най-често букмейкърите го разполагат в дясната зона на десктоп платформата или в долната част на мобилното приложение. В него, освен че се посочва сума, се избира вид на залога.

Има различни типове спортни залози онлайн, които са полезни при определени обстоятелства. Запознайте се отблизо с тях и преценете кой ще ви свърши най-добра работа.

Единичен залог

Както може да се заключи от наименованието му, в този вид залог участва една-единствена селекция. В случай че тя се уреди като печеливша, тоест прогнозата е коректна, букмейкърът изплаща печалба.

Пресмятането на спечелената сума е изключително лесно, защото коефициентът на избрания пазар се умножава по поставения облог. Например, ако сте заложили 20 лева на опция със ставка 2.50, в баланса ще постъпят 50 лева при успешно предвиждане.

Ако пазарът е отменен, талонът се анулира и заложената сума се връща в клиентската сметка.

Множествен залог

Множественият залог, по-познат като права колонка или акумулатор, представлява съвкупност от няколко прогнози. За да се уреди като успешен, задължително е всички предвиждания да са правилни.

Формирането на потенциалната печалба се осъществява, след като коефициентите на всички пазари се умножат помежду си и след това се умножат по залога.

Пример: Залагате на победи за Арсенал, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен в срещите им през уикенда. Коефициентите са съответно: 1.50; 1.60 и 1.45. След като се умножат един по друг, се получава обща ставка 3.48. Така, при заложени 10 лева – печалбата се равнява на 34.80 лева.

При наличие на отменен маркет – той се оценява с 1.00 и коефициентът на множествения залог се определя на база ставките на останалите пазари.

Система

Не винаги правата колонка е разумно решение. В случай че са избрани пазари с високи коефициенти, чиято вероятност за изпълнение е по-малка, най-удачният ход е да се създаде системна комбинация.

Предимството на системния залог се уповава в изплащането на печалби дори при допуснати грешки. Ако са уцелени четири срещи в система 4 от 6, също ще спечелите, но значително по-малка сума, отколкото при пълен успех. Това обаче ви позволява да покриете част от загубите или да излезете на малък плюс.

Съществуват готови системни комбинации, които са много разпространени в Западна Европа и Австралия. Такива са: Щастливи 15; Хайнц; Голиат; Трикси.

В случай че сте прибавили повече селекции в талона, в полето “Системи” ще се появят възможностите за комбиниране. Направете разумен избор спрямо рисковете, които крият отделните залози.

Спортни залози на живо

В наши дни феновете на спортни залози онлайн не са задължени да се съобразяват с началните часове на срещите. Дори да пропуснат първия съдийски сигнал, могат да посетят букмейкъра, в който имат регистрация, и да поставят залози на живо с няколко клика. Това е огромно преимущество, защото позволява на залагащите да базират решението си на актуална статистика и представяне на замесените тимове.

Повечето сайтове за онлайн залози предоставят детайлна информация за спортните събития. Например любителите на тениса получават сведения за направените асове, двойните грешки, успеваемостта при ретурите. По този начин могат да анализират формата на състезателя, на когото планират да се доверят, и да се чувстват по-уверени в предвиждането си. За футболните срещи има данни, касаещи: точните удари; притежанието на топката; изпълнените корнери; получените жълти и червени картони.

В много платформи за спортни залози се предлага лайв тракер. Това е модерна функционалност, представяща случващото се на игрището чрез визуализация. Благодарение на тракера научавате кой отбор притежава топката, къде се развиват действията и колко опасна е атаката . Още по-полезно е прякото предаване, налично в редица регламентирани букмейкъри. То се оказва перфектен заместител на спортните телевизии, защото не изисква заплащане на месечен или годишен абонамент. Единствените условия, за да бъде активиран стриймът, са: наличие на профил и минимален баланс от 0.50 лв. В сайтовете за залози се излъчват мачове от Първа Бундеслига, Серия А на Италия, ATP, NBA и други известни първенства.

Голям процент от пазарите, съпътстващи активните срещи, отговарят на тези в предварителните тиражи. Отново се приемат прогнози за краен победител, отбелязани голове, резултат на полувреме, брой корнери и т.н. Разбира се, има някои нестандартни предложения като: да отбележи следващ гол; победител в следващ гейм; да отбележи повече точки до края на частта.

Важно е, когато се залага на живо, да се действа своевременно и да не се губи излишно време. Коефициентите се обновяват непрекъснато, а селекциите се блокират при отбелязан гол, изпълнение на дузпа, разглеждане на ситуация с VAR.

Сайтове за спортни залози – Как да изберете подходящ букмейкър

Рекламите на онлайн букмейкъри се излъчват една след друга по националните телевизии. В последните години се появиха много сайтове за спортни залози, но не всички са подходящи за регистрация.

Препоръчително е, когато избирате хазартен оператор, да проучите неговите функционалности и да се информирате с какво ще ви бъде полезен.

Следните 6 стъпки ще ви насочат как да анализирате платформите и да прецените доколко участието в тях си заслужава.

 1. Има ли издаден лиценз?

  Задължително е да се регистрирате единствено в сайтове за спортни залози, които притежават валиден лиценз от НАП. Не се допуска участие в забранени букмейкъри, а дори да намерите начин за регистрация в такъв, има риск за сметката и парите в нея.

 2. Какви са всеобщите мнения и нагласи?

  Въпреки че има неоправдани хейт коментари, както и негативни оценки от конкуренти, мненията в интернет ще ви покажат дали даден букмейкър е добър, или не. Потърсете информация в сайтове, разгледайте групи за залози в социалните мрежи и използвайте търсачките, за да получите повече сведения за избрания оператор.

 3. Предлагат ли се бонуси за регистрация и лоялност?

  Факт е, че бонусите и офертите не са най-важното в един букмейкър, но наличието на такива ще ви бъде от полза. Проучете дали са добавени стартови промоции за Спорт и Казино, има ли презареждащи бонуси, налично ли е ранно изплащане за футбол. По-надолу в ръководството са споменати част от най-често срещаните оферти в сайтовете.

 4. Кои спортни залози попадат в тиражите?

  Естествено, когато се избира букмейкър, трябва да се прегледа тиража и кои спортове попадат в него. Със сигурност ще се ядосате, ако създадете регистрация в сайт, но той не приема залози на любимата ви дисциплина. Положителната новина е, че платформите за залагане са отворени и всеки има достъп до програмата с предстоящи събития.

 5. Колко добри са коефициентите?

  Размерът на печалбата зависи от два фактора – залог и коефициент. Когато не може да си позволите участие с високи облози, изберете сайт, предлагащ високи коефициенти. Стандартният марж в родните букмейкъри е между 5% и 8%, но все по-често компаниите предлагат селекции с 0% комисионна за топ събитията от тиража.

 6. Качествено ли е обслужването?

  Последен фактор в списъка, който обаче не трябва да се подценява. Преди да завършите регистрацията си в платформа за онлайн залози, може да тествате съпорта. Проверете какви са начините за връзка – има ли чат, мейл, телефон, използвайте някой от тях и задайте въпросите, които ви вълнуват. Ако отговорът пристигне незабавно и ви удовлетворява, означава, че компанията се грижи за потребителите си и им помага във всички ситуации.

Букмейкър Бонус Сайт
Palms Bet 100% до 200лв. Към Palms Bet
Bwin 100% до 222лв. Към Bwin
Betano 100% до 300лв. Към Betano
Sesame 100% до 250лв. + 50лв. Free Bet Към Sesame
Bet365 Виж в сайта Към Bet365
Winbet All Inclusive Bonus Към Winbet

*Промоционалните оферти от всеки от горните сайтове имат свои собствени правила и условия, които се прилагат. Те могат да бъдат разгледани на съответния сайт преди да се регистрирате. По този начин ще си гарантирате спокойна игра.

Бонуси за спортни залози онлайн

Промоционалният раздел на всички сайтове за спортни залози онлайн предизвиква интерес сред залагащите. Всеки, който планира регистрация, влиза в съответната страница и преглежда актуалните предложения. Ако те са достатъчно атрактивни и имат лесно изпълними правила, създаването на профил се оказва правилен ход.

Преди години водещите сайтове за спортни залози се фокусираха единствено върху новите клиенти и ги удостояваха с начални бонуси. С времето обаче осъзнаха, че привличането на потребители не е единственият път към успеха. Активните играчи трябва да се задържат, а за целта спомагат честите промоции и облаги.

Това са най-разпространените бонуси в букмейкърите, опериращи на наша територия, заедно с фундаменталните правила за класиране и усвояване.

Бонус първи депозит

Най-често срещани са пакетите, наречени “Добре дошли”. Те се раздават на току-що включили се клиенти, които са изпълнили условията за регистрация и са осъществили дебютен депозит. Понякога отключването на стартовия бонус налага въвеждане на промо код, в други се изисква проследяване на партньорски линк, а в трети – приемане на общите правила.

Букмейкърът добавя процентово увеличение към внесената сума. Обикновено бонусът се равнява на 100% от стойността на депозита, но има компании, предлагащи 200% или 300% ръст на първия превод. Впоследствие придобитите средства се разиграват няколко пъти на спорт, като се следват правилата за минимален коефициент и допринасящи пазари.

В условията на много оператори се налага забрана за използване на Cash Out при освобождаване на бонус. За да бъдат усвоени кредитите, всички фишове трябва да са уредени като печеливши или неуспешни.

Сайтове за спортни залози според начален бонус

Начален бонус Букмейкър
Виж в сайта Към Bet365
All Inclusive бонус Към Winbet
100% до 300лв. Към Betano
100% до 200лв. Към Palms Bet
100% до 250лв. + 50лв. Free Bet Към Sesame
100% до 222лв. Към Bwin

Лоялна програма

Присъединяването към Лоялна програма на букмейкър се случва веднага след регистрация. Участникът започва от най-ниското стъпало, което носи най-малко привилегии.

При активно участие в платформата се трупат точки, които спомагат да изкачване на нива и получаване на по-щедри бонуси. Всеки залог на класираща се селекция е оценен със статус точки – например при заложен 1 лв. се добавя 1 точка към сметката на играча.

Когато потребителят изкачи ниво или събере определен брой точки, получава награда. Тя е под формата на безплатен залог, презареждащ бонус, кеш сума.

Турнири

Турнирите, организирани от онлайн букмейкъри, предизвикват масов интерес, защото позволяват на залагащите да покажат знания и да спечелят допълнителни награди.

На седмична или месечна база се провежда състезание, в което взимат участие всички потребители, залагащи с лични пари. При всеки успешен залог се добавят точки в актива, които се събират и спомагат за заемане на по-предна позиция в класирането.

След като приключи последният ден на турнира за спортни залози, организаторът оповестява крайното подреждане. Финиширалите на призови места печелят кеш награди или безплатни залози за игра в сайта.

Популярни спортове за онлайн залози

Платформите за онлайн залози са добре структурирани, за да могат потребителите бързо и лесно да намират мачовете на любимите си отбори. Обикновено в лявата зона на всеки сайт има допълнителна навигация, в която са изброени всички дисциплини. Започва се с най-търсените – футбол, тенис, баскетбол, и се преминава през спортове с по-малка аудитория – например голф и бадминтон.

В зависимост от предпочитанията си, залагащият посочва желания спорт и на екрана се визуализират активните първенства и предстоящите събития.

В общите правила на хазартните оператори са упоменати всички изисквания за залагане и условията за уреждане на фишове. Например, ако футболен двубой не се проведе до 48 часа, залозите на него се анулират.

Това са най-популярните спортове по родните ширини, заедно с шампионатите, които генерират масов интерес.

Футбол

Огромен процент от участващите в спортни залози се спират на футбола. Те прогнозират срещи от различни първенства и турнири (над 300), но основен акцент се поставя върху:

 • УЕФА Шампионска лига;
 • Лига Европа и Лига на Конференциите;
 • Световно и Европейско първенство;
 • Висша лига на Англия;
 • Ла Лига;
 • Серия “А” на Италия;
 • Първа Бундеслига;
 • Първа лига и Купа на България.

Двубоите от изброените надпревари пристигат с най-много опции за залог, включително с индивидуални пазари за голмайстори и асистенти.

Тенис

Следващ в класацията по популярност и първи сред индивидуалните спортове е тенисът. Това е игра, която предизвиква интерес сред фенове в цял свят поради динамиката, честите обрати и известността на състезателите.

Сайтовете предлагат изобилие от турнири, на които може да се залага. Естествено, най-следени са надпреварите от календарите на ATP и WTA, но също така има ниско ранкирани състезания от Чалънджър и ITF.

През януари, май, юли и август се провеждат съответно: Аустрелиън Оупън; Ролан Гарос; Уимбълдън и US Open. Всеки любител на тениса очаква турнирите от Големия шлем с нетърпение, затова букмейкърите осигуряват повече пазари и щедри бонуси при залози на тях.

Баскетбол

Баскетболът е отборна игра, която се практикува в цял свят. България има своите успехи в този спорт, а един от тях настъпи съвсем наскоро – през лятото на 2023 г., когато Александър Везенков премина в отбор от NBA.

Почитателите на баскетбола имат възможност да демонстрират знанията си в най-надеждните сайтове за онлайн залози. Освен мачовете от шампионата на САЩ (NBA), те прогнозират Суперлигата на Турция, гръцкото първенство, Евролигата, Еврокъп, Националната лига на България, испанската Лига Ендеса.

Формула 1

Календарът на Формула 1 включва около 20 състезания на година. Те се провеждат в различни краища на света и противопоставят най-добрите пилоти.

Без съмнение, това е най-следеният моторен спорт, което води до появата му в платформите за залагане. Пълнолетните лица получават десетки опции за предвиждане на обиколките, включително: победител; кой ще се качи на почетната стълбичка; кой ще бъде най-бърз в квалификациите.

Освен краткосрочни прогнози за дадено състезание, има дългосрочни залози на победител в крайното класиране и най-добър при конструкторите.

Букмейкър Бонус Сайт
Palms Bet 100% до 200лв. Към Palms Bet
Bwin 100% до 222лв. Към Bwin
Betano 100% до 300лв. Към Betano
Sesame 100% до 250лв. + 50лв. Free Bet Към Sesame
Bet365 Виж в сайта Към Bet365
Winbet All Inclusive Bonus Към Winbet

*Промоционалните оферти от всеки от горните сайтове имат свои собствени правила и условия, които се прилагат. Те могат да бъдат разгледани на съответния сайт преди да се регистрирате. По този начин ще си гарантирате спокойна игра.

Сайтове за залози – Пазари

Количеството на събитията е фундаментален фактор за избора на сайт, но не по-малко важни са пазарите. Това са отделните опции за предвиждане на срещите като Краен победител, Брой голове, Резултат на полувреме и т.н.

Най-много маркети придружават футболните двубои. В авторитетните букмейкъри те достигат до 400-500, а за да бъдат лесно намирани, се сортират в категории като Основни, Голове, Специални и други.

При тенис залозите също се наблюдава богат избор от селекции. Най-прогнозиран е крайният победител в срещата, но се допуска отгатване на общо геймове, изиграни сетове, точен резултат, брой асове, двойни грешки. Част от опциите са нискорискови и имат малки коефициенти, докато други са високо оценени и са подходящи за единични залози или системи.

Баскетболните залози пристигат с различни предложения, които касаят както крайния изход, така и отделните четвърти. И тук пазарът “Кой ще спечели мача” най-често попада във фишовете на залагащите, но опциите за брой точки, резултат в 1-ва част, да направи трипъл-дабъл заслужават внимание.

При моторните спортове, гонките с кучета и конните надбягвания има няколко основни маркета: победител; форкаст; трикаст. Причина за това е, че участниците съставят класиране на база представянето си и записаните резултати.

Залагащите на волейбол дават предвиждания за точен резултат, брой точки, победител в първи гейм. Подобно на останалите спортове, може да се добави само една опция от двубой в талона, освен ако не се използва Bet Builder.

Популярни пазари за футболни залози

По-нагоре стана ясно, че футболът заема водеща позиция в тиражите на букмейкърите и пристига с най-голямо количество пазари. Те се поделят по следните признаци:

 • Основни – да спечели мача, двоен шанс, равен няма залог (ДНБ);
 • Голове – кой ще отбележи първи, общо в мача, голове на полувреме;
 • Полувреме – водач на почивката, да отбележи последен в 1-во полувреме, в кое полувреме ще има повече голове;
 • Азиатски – хендикап, гол линии, корнери;
 • Корнери – да изпълни повече, брой в мача, общо за отбор;
 • Специални – да загуби аванса си, дузпа в срещата, намеса на ВАР – ДА/НЕ;
 • Голмайстори – по всяко време, първи, последен, да отбележи хеттрик.;

С помощта на инструмента “Създай залог”, който е наличен в редица сайтове, няколко пазара от футболен двубой могат да се комбинират в акумулатор.

Функции за спортни залози

Това са специални инструменти, чиято цел е да улеснят залагащите и да увеличат шансовете им за положителен резултат. Някои от тях осигуряват ранно изплащане на печалбите, други разрешават редактиране на фиша, а трети връщат залога при определено обстоятелство.

Всеки букмейкър описва правилата на основните си функционалности. Ще ги откриете в страницата с промоции или в раздел “Общи условия на сайта”. Прочетете ги, за да сте наясно кога се използва инструментът и има ли случаи, в които употребата му е забранена.

Създай залог (Bet Builder)

“Създай залог” се появи в букмейкърите преди няколко години, за да сложи край на досадните ограничения. Благодарение на него не трябва да се съобразявате с количеството на добавените пазари от един мач, тъй като може да комбинирате повече селекции в акумулатор.

Инструментът може да се използва предимно за футболни залози, но на някои места се предлага също за предвиждания на баскетбол, тенис, бейзбол, американски футбол. Избирате поне два пазара от срещата – например брой голове и общо корнери – и получавате общ коефициент за тях.

За да спечелите от залог, съставен с Bet Builder, задължително е да уцелите всички прогнози. Дори един от маркетите да бъде уреден като непечеливш, целият залог губи. В случай че има анулиран пазар, Създай залог се отменя и заложената сума се връща в сметката.

Кеш Аут (Cash Out)

Ползите от тази услуга са много, защото дава възможност за намаляване на финансовите загуби или осигуряване на предварителни печалби. В кой от случаите ще използвате Cash Out, зависи от развръзката на събитията в талона.

Например, ако са уцелени три прогнози от фиша и се изчаква развоя на последната, букмейкърът ще предложи висока цена за затваряне. В случай че обстоятелствата са във ваша вреда, прекратявате талона и взимате процент от облога, за да избегнете 100%-ова загуба.

Наскоро компаниите за онлайн залози излязоха с алтернативни опции за затваряне. Едната от тях се нарича “Частичен Кеш Аут” и служи за прекратяване на дял от залога, а другата “Автоматичен Кеш Аут” и спомага за затваряне на фиша, когато кешаут сумата достигне конкретна стойност.

Промяна на залог

На този етап функцията “Промяна на залог”, известна още като “Редактиране”, се предлага в ограничен брой сайтове за спортни залози. Нейното приложение е по-специфично, защото изисква съобразяване с цената за затваряне и развоя на избраните селекции.

Потребителят решава дали да добави, коригира или премахне дадена селекция от талона. Например, ако прецените, че линията от 3.5 гола изглежда трудна за преодоляване, може да направите редакция и да изберете пазара за над 2.5 попадения.

Избира се актуалният коефициент на маркета и се коригира общата ставка. Също така цената на залога се равнява на кешаут сумата, предложена към момента на редактиране.

Сайтове за залози според предлагани функции

Функция Букмейкър
Bet Builder Към Betano
Ранно изплащане Към Bet365
Кеш Аут Към Palms Bet
0% марж Към Winbet
Bore Draw Към Sesame
Price Boost Към Bwin

0% марж

Битката за превземане на пазара принуждава букмейкърите да намаляват комисионните си и да предлагат по-добри коефициенти. Дори в някои случаи се стига до селекции с 0% марж, които обещават значително по-високи печалби на залагащите, отколкото в стандартния тираж.

Офертите от този тип са често срещани в сайтовете, опериращи на родната сцена. Те се предлагат за най-интересните срещи за деня, предимно от света на футбола. Само в някои платформи ще попаднете на пазари с 0% марж, насочени към любители на тениса, хокея на лед или баскетбола.

За разлика от обикновените селекции, тези с нулев марж се играят единствено на сингъл. Важно е залогът да се активира преди началото на срещата, като се спазват зададените лимити. Например голям процент от букмейкърите допускат участие в оферта “0% марж” с максимален облог до 20 лева.

Ранно изплащане

Всеки участващ в онлайн залози е ставал свидетел на неприятен сценарий в последните минути, когато неговият фаворит допуска изравнителен гол или губи срещата. Благодарение на бонус “Ранно изплащане”, който е наличен в повечето букмейкъри, все по-рядко се стига до подобни случаи.

Ако е прогнозиран крайният победител на класиращ се мач, преди той да е започнал, залогът автоматично участва в офертата за ранно изплащане. При преднина от две попадения за избрания отбор – селекцията се маркира като печеливша и печалбата се изплаща в сметката, ако се играе на сингъл.

Дори на някои места ще срещнете Ранно Изплащане за други спортове. Например при тениса се изисква аванс от 2 сета, при баскетбола – разлика от 20 точки в полза на избрания тим, в американския футбол е нужна преднина от 17 пункта.

Няма значение дали пазарът участва в единичен, или множествен залог. В случай че изискванията за предварително изплащане са покрити, офертата се задейства незабавно.

Bore Draw

Bore Draw е специално предложение на българския букмейкър Sesame. То цели да утеши залагащите, чиито фишове са неуспешни, а следеният мач е приключил без попадения.

За офертата се класират предварителни залози на сингъл, които са насочени към някой от следните маркети:

 • Точен резултат;
 • Голмайстор;
 • Първо полувреме/ Краен победител.

При положение че предвиждането не е правилно, а двубоят е завършил при резултат 0:0, Sesame връща сумата на залога. Средствата попадат в основния баланс и не са съпътствани от условия за превъртане.

Спортни залози – стратегии

Амбицията на всеки, който се докосне до спортни залози, е да извлече максимума от тях и да постигне печалба. Но дали е толкова лесно, колкото изглежда отстрани?!

Никога не си помисляйте, че залаганията ще ви донесат сигурна печалба! Независимо колко сте подготвени и колко много четете за отборите, винаги са възможни изненади и неприятни сценарии. Преди няколко сезона един от аутсайдерите в Шампионска лига – Шериф Тираспол, шокира Реал Мадрид насред “Бернабеу”, въпреки че “белият балет” получаваше коефициент 1.10 за краен успех.

Сигурни печалби няма, но е възможно да намалите вероятностите за загуба, прилагайки изпитани системи и стратегии. В следващите редове ще научите най-важното за тях и ще разберете как да ги използвате при залози в легалните сайтове.

онлайн букмейкъри, спортни залози, сайтове за залози, zalozi, online залози

InternetZalozi.com

Тракер за онлайн залози

Предчувствията са хубаво нещо, но не винаги са меродавни, когато става въпрос за онлайн залози. Избягвайте да се доверявате изцяло на тях, а се насочете към съставяне на собствен модел на игра.

За тази цел използвайте Excel и създайте таблица с няколко колони. Тя ще ви показва как се представяте в дългосрочен план, какъв процент от залозите са успешни и каква е нетната печалба до момента. Важно е да си поставите цел и да я следвате стриктно, без да се отклонявате от първоначалния план.

Дори не е нужно да разбирате от Excel, за да управлявате спортните залози по този начин. В интернет има безплатни таблици, които са идеално структурирани и автоматично изчисляват възвръщаемостта и профита. Те се поделят на три групи – за начинаещи, средно ниво и напреднали. В зависимост от знанията и опита, изтеглете подходящата таблица и започнете да контролирате залаганията си.

Арбитражни залози

Арбитражните залози се уповават на разминаването в коефициентите, които предлагат различните компании. Те са единственият начин да се постигне сигурна печалба от залагания, но при някои условности:

 • Важно е букмейкърът да не ги забранява;
 • Необходими са регистрации в повече сайтове;
 • Трябва да има по-високи лимити на залагане.

Например, ако букмейкър №1 предлага коефициент 2.00 за победа на Григор Димитров, а букмейкър №2 оценява шансовете му за загуба с 2.20, при всички положения ще излезете на печалба. За тази цел трябва да разпределите залозите си по удачен начин, използвайки калкулатор.

Апелът на специалистите е да избягвате арбитражни залози в българските оператори, защото са възможни санкции и блокирания на сметки.

Други

В областта на залозите има различни стратегии, системи и техники, чието правилно приложение води до благоприятни резултати.

Най-важни са стратегиите за управление на банката. Депозирайте сума, която е по възможностите ви, и залагайте малък процент от нея на фиш. Не се впускайте в директно рискуване на всички пари, защото това ще доведе до провал и бързо нулиране на баланса.

Сред популярните системи в спортните залози е Мартингейл. Нейната идея е да дублирате залога, ако предишният е непечеливш. Залага се единствено на селекции с коефициент над 2.00, за да може при евентуален успех да се покрият предишните загуби.

Д’Аламбер, Фибоначи, Мениджмънт на Милър са други стратегии, спомагащи за разумното контролиране на банката.

Стратегията за хеджиране е препоръчително да се знае от всеки, който участва в акумулаторни залози. Философията ѝ е следната: ако остане един мач от колонка, трябва да се направи срещуположен залог, за да се избегнат финансови загуби. Независимо от изхода на последния двубой, хеджирането води до положителен развой и печалба. В допълнение, при някои онлайн казино игри тези стратегии също са приложими.

Онлайн залози – Приложения и уебсайтове

Благодарение на мобилните услуги, които предлагат онлайн букмейкърите, може да практикувате хобито си от разстояние. Независимо от текущото ви местонахождение, влизате в сайт за залози през телефон и прогнозирате предстоящи и/или активни събития.

Всички оператори в България притежават мобилни уебсайтове. Те имат адаптивен дизайн и лесно се приспособяват към малки екрани на таблети и телефони. Няма значение дали разчитате на Android, или iPhone, когато посещавате букмейкъра през мобилен браузър, защото функциите и услугите са напълно еднакви.

При апликациите за залози има известни различия. Те са предназначени за конкретна операционна система и зависят от актуалната ѝ версия. Освен това се налага да бъдат изтеглени и да се инсталират спрямо зададените инструкции в системата.

Ако разполагате с телефон или таблет, който се поддържа от Android OS, задължително е да изтеглите бетинг приложението от сайта на оператора. Софтуери с хазартна насоченост не се публикуват в магазина на Google от няколко години.

За използващите iPhone или iPad няма подобни изисквания. Апликациите за залози са качени в App Store и се свалят незабавно с един клик. Инсталацията протича автоматично, след което на телефона се появява икона с логото на бранда.

Преди да пристъпите към теглене на хазартен софтуер, уверете се, че той е надежден и вашето устройство ще покрие упоменатите спецификации като версия на OS и свободна памет.

Избира се актуалният коефициент на маркета и се коригира общата ставка. Също така цената на залога се равнява на кешаут сумата, предложена към момента на редактиране.

Сайтове за залози според приложение или мобилна версия

Мобилна версия/приложение Букмейкър
Мобилна версия Към Palms Bet
Мобилно приложение Към Winbet
Мобилно приложение Към Bet365
Мобилна версия Към Sesame
Мобилно приложение Към Betano
Мобилна версия Към Bwin

Процес за регистрация

Целта на регистрацията е операторът да удостовери самоличността ви и да се убеди, че имате 18 години. Процесът е разделен на няколко стъпки, които се преминават за общо 5 минути. Ето повече сведения за всеки отделен етап:

 1. Регистрацията се стартира от едноименния бутон, поместен в горната част на платформата.
 2. В началото е нужно да се попълни входна информация като потребителско име, мейл адрес и парола. Уверете се, че зададените данни отговарят на изискванията на букмейкъра.
 3. Следва да преминете към втория етап, който събира сведения за самоличността като име, фамилия, ЕГН/ЛНЧ, гражданство, номер.
 4. Ако разполагате с маркетингов код, може да го предоставите в обособеното поле.
 5. На финала трябва да изберете валута при разплащане и да приемете общите правила на сайта.
 6. Отбележете, че сте навършили 18 години и не сте видна политическа личност. Ако не покривате някое от тези условия, акаунтът няма как да се създаде.
 7. След завършване на регистрация в Палмс Бет, имате право да отворите формата за вход и да посетите новосъздадения профил.

Депозиране и теглене от сайтове за спортни залози

Участието в игрални платформи се осъществява с реални пари, които трябва да се внесат по един или друг начин. За удобство на клиентите, операторите вграждат различни системи, които осигуряват незабавни и защитени плащания.

Един от най-използваните методи за депозит и теглене в букмейкърите е банковият превод. Хазартната компания предоставя данни – IBAN, Swift, име на фирма, офис на банка, които участникът трябва да предостави на гише или да попълни коректно в електронното банкиране. Недостатъкът на банковия трансфер е свързан с дългото време за одобряване на заявката – в някои случаи се забавя до 5 или 10 работни дни.

Дебитните и кредитните карти осигуряват бързи депозити, но при теглене има срок за обработка, който варира между 2 и 5 дни. Сайтовете за онлайн залози изискват код за сигурност, дата на изтичане, имена и номер, за да приемат плащането. След като информацията за картата се попълни веднъж, тя остава записана и улеснява следващите парични преводи.

В България все по-често се депозира на каса. За тази цел се използват финансовите услуги на EasyPay, FastPay и Cashterminal. Посещава се офис на съответната фирма, споменава се сайтът, в който ще се внасят пари, и се предоставя ЕГН, код или потребителско име. Заявката се обработва на мига и средствата постъпват в баланса.

Също така може да се депозира с помощта на: дигитални портмонета (Skrill, Payz, PayPal); ваучери на PaySafeCard; криптовалути; Apple Pay; SMS, ePay.bg.

Важно: Не всички методи, които са налични за депозиране, могат да се използват при изплащане на събраните печалби.

Клиентско обслужване

Грижата за потребителите и тяхната сигурност се поставя на пиедестал от много сайтове за залози. Поради тази причина се добавят различни канали за комуникация, които са активни денонощно и приемат клиентски въпроси.

Най-използван е чатът на живо. Участникът попълва потребителско име/имейл и описва казуса си. В рамките на минута служител на компанията се свързва с него, прочита проблема и дава обстоен отговор. Дори все повече оператори разчитат на изкуствен интелект, който спомага за незабавно решаване на основни казуси – правила на бонус, отменено събитие, анулиран пазар.

Останалите методи за комуникация са чрез: имейл; форма за запитвания и телефон. Легалните букмейкъри и сайтове за казино игри са задължени да отговарят на български език, което улеснява залагащите у нас.

FAQ

Кои са основните спортни залози в България?

Най-голям процент от залагащите по родните ширини се насочват към футбола. Останалите спортове, които предизвикват интерес, са тениса, баскетбола, хокея на лед и волейбола. Напоследък се отчита ръст при залозите на eSports и американски футбол, което води до предлагане на повече събития в букмейкърските тиражи.

Защо да участваме само в легални сайтове за онлайн залози?

Препоръчително е да се залага единствено в букмейкъри, които имат издаден лиценз от НАП. Освен по-лесен вход в платформата, залагащите получават сигурност, защита на данните и коректно изплащане на завоюваните печалби.

Какви възможности има при залагане онлайн?

Предимствата на онлайн залозите не се уповават единствено на отдалечения достъп през компютри и телефони. Потребителите се сдобиват още с бонуси, оферти, повишени коефициенти и помощни инструменти. Има опция за прекратяване на фиша и ранно изплащане при благоприятна развръзка в началото на срещата.

*Забавлението с хазарт води до пристрастяване. Потърсете помощ при съмнения за зависимост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове