Спор за имот стои зад четворното убийство в Каспичан

Извършителят е вилнял с брадва и нож

Извършителят, който погуби 4 живота в Каспичан, е вилнял с брадва и нож. Гледката в къщата, където са открити телата, е била потресаваща, разказаха разследващи.

За последно семейството е видяно на 24 септември.

Според една от версиите, имотен спор е мотивът на извършителя, който не е болен, нито е освидетелстван. Той е задържан със съдействие на спецотряд, след като преди това се е заключил в стая в дома си.

Днес в 9 часа сигнал в полицията за съдействие е подала млада жена от село Мадара, която нямала връзка с майка си от два дни. Полицейски служители придружили жената до ул. „Раковски“ 3 в Каспичан, уточниха от прокуратурата. В къщата служителите на реда намерили две тела.

Незабавно са били предприети процесуално-следствени действия под ръководството на окръжния прокурор на Шумен и дежурния прокурор в Окръжната прокуратура и с участието на директора на ОД на МВР в Шумен. При огледа на местопроизшествието са намерени още две тела.

Убитите са брат и сестра на 46 и 48 години. Братът работел като строител в чужбина, а жената е медицинска сестра във Варна. Убити са и техните възрастни родители на 81 и 70 години, а убийството е извършено на 24 септември тази година.

В стая на втория етаж във фамилната къща е открит 63-годишният първи братовчед на убитите П., който е съпричастен към четворното убийство. В задържането му са участвали специализирани полицейски сили, които са разбили вратата на помещението, в което той се е заключил.

Предполага се, че и четирите убийства са извършени с брадва, според смъртоносните порезни и посечни наранявания по телата на семейството. Брадвата е намерена и иззета от местопроизшествието.

Образувано е досъдебно производство за убийство на повече от едно лице по особено мъчителен начин.

Коментари

Задължително поле