ЕС с ултиматум към Борис Джонсън да представи нов план за Брекзит до края на месеца

Американският флот потвърди автентичността на три видеоклипа с НЛО (ВИДЕО)

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Искат нова дефиниция за понятието „автомобил“ Инициативата е на Jaguar

Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности

Комплексни екипи ще изследват причините за тежките катастрофи 96% вина на шофьорите е само според първоначален оглед, каза шефката на агенцията за пътна безопасност

Ураганът „Умберто“ остави без ток 22 000 домакинства и предприятия без ток на Бермудите

Движението „5 звезди“ се присъединява към „Зелените“ в Европейския парламент

Майк Помпео: Няма да толерираме поведението на Иран

Томислав Дончев: Местните избори ще са оценка за свършеното през изминалите години

Десетки жертви при атентат с камион бомба в Афганистан

Какво е, когато играят “Челси” и “Милан”? Отговорът на радио Ереван

Редовната казарма – ах, този политмираж

Лечението на Стефан Данаилов продължава в санаториума на ВМА в Хисаря

Вижте как съвестен шофьор възхити социалните мрежи (СНИМКА)

Спряха хиляди тонове текстил от Азия заради опасни бои

В периода 01 февруари – 31 март 2018 г. органите на държавния здравен контрол, в изпълнение на Инструкция за взаимодействие с Агенция „Митници“, проведоха засилени проверки по отношение на текстилни изделия и облекла, декларирани за внос у нас от трети страни. Бяха извършени проверки на 922 пратки с текстилни изделия: блузи, рокли, панталони, тениски, дамски и мъжки ризи, работни униформи; аксесоари (шалове); спално бельо, в т.ч. дамски и мъжки пижами и др., съобщиха от Министерство на здравеопазването.

В резултат на извършените проверки не са допуснати за свободно обръщение декларираните за внос следни стоки – 3 173 кг. шалове, внос от Китай; 14 333 бр. облекла (дамски и мъжки блузи, панталони, тениски, ризи, работни униформи, рокли; текстилни аксесоари (шалове, яки и др.); спално бельо, в т.ч. дамски и мъжки пижами и др.), внос от Турция, Китай и Бангладеш; 1 404 400 бр. текстилни изделия за еднократна употреба, внос от Китай; обагрени трикотажни платове от памук и трикотажни части за дрехи 55,39 кг., внос от Турция и др.

При цитираните стоки не е установено съответствие с нормативните изисквания поради липса на документи, маркировка или лабораторен анализ, който да доказва съдържание на азобагрила в допустимите стойности за тези изделия, поради което се считат за опасни за човешкото здраве.

Във връзка с установено съдържание на 157,8±15,0 mg/kg 3,3-dymethoxybenzidine при допустима норма от не-повече от 30 mg/kg в 6000 бр. черни тениски „Soni Fashion“, внос от Турция, същите не са допуснати за свободно обръщение в страната.

Проверки са извършени в съответствие с изискванията на т. 43 от Приложение XVII към Регламент (ЕО) 1907/2006 на Европейския Парламент и на Съвета относно регистрацията, оценката, разрешаването и ограничаването на химикали, с цел недопускане на територията на Р България и на Европейския съюз на текстилни стоки, които не могат да бъдат считани за безопасни, по отношение съдържанието на азобагрила.

Съгласно разпоредбата е забранена употребата на азобагрила в концентрации над 30 mg/kg (0,003 тегловни %) в изделия, които могат да влязат в директен или продължителен контакт с човешката кожа и като следствие да увредят здравето или да причинят алергични реакции.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. на слънце или на влага те са неприятни и опасни !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.