Сравнения с историята - "Червените" фенове: С пъти сме над тях

Феновете на ЦСКА заляха социалните мрежи с припомняния и сравнения с "Левски". След като "сините" обявиха, че запалянковци са дарили 80 000 лева в първия ден на кампания за спасение на клуба, от "Армията" отвърнаха с факти.

На 21 март 2014 година в 10 часа сутринта с камбана стартира продажбата на акции, организирана от бившия собственик Александър Томов. Само в първите 15 минути фенове на ЦСКА купиха 42 000 от документите, всеки от които струваше по 3 лева (126 000 лв.). В края на работния ден броят акции достигна 80 630 или казано в суми 241 890 лева. "Червените" фенове припомнят във фейсбук, че купуването на дялове е било много по-сложно като процедура отколкото даренията. В крайна сметка акцията на ЦСКА не успя - трябваше да се изкупят 1 409 210.

Година след кампанията акционерното "червено" дружество беше обявено в несъстоятелност и се наложи клубът да се трансформира.

Феновете на ЦСКА продължават да се надъхват, че не трябва да са по-малко от "сините" на първото вечно дерби от третото десетилетие на новия век. Повечето припомнят, че традиционно билети се купуват в последните два дни преди двубоя. Различните фракции публикуват призиви в социалните мрежи за присъствие на стадион "Васил Левски".

Коментари

Задължително поле