Стадионът на "Левски" ще се казва "Виваком Арена - Георги Аспарухов"

Ръководството на "Левски" обмисля смел ход със смяна на името на стадиона. Според колегите от "Спортал", съоръжението на "сините" ще бъде прекръстено на "Vivacom Арена - Георги Аспарухов". Именно мобилният оператор е основният спонсор на клуба, а собственик на фирмата е и собственикът на 26-кратните шампиони Спас Русев.

Очаква се новото име да влезе в сила официално за първото домакинство с "Локомотив" (Горна Оряховица) на 25 февруари или най-късно за следващото с "Ботев" (Пд).

Не е изключено обаче феновете на тима да възстанат срещу промяната, въпреки че името на Гунди ще бъде съхранено.

Новината бе потвърдена и от сайта на клуба:

Стадионът ни с гордост носи името на легендата Георги Аспарухов - Гунди и ще продължава да го прави. Това, което ще се промени е, че ПФК Левски предостави възможността на своя генерален спонсор "Българска телекомуникационна компания" да постави името на своята търговска марка VIVACOM на стадион "Георги Аспарухов" за период от 6 години. За срока на договора синият стадион ще се казва "Vivacom Арена ГЕОРГИ АСПАРУХОВ".

За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и избегне конфликта на интереси, като притежател на акции в "БТК" и ПФК Левски, мажоритарният акционер г-н Спас Русев, в дух на приемственост и вяра в "синята" идея предостави на една от сините легенди - Даниел Боримиров, прославил "Левски" и България част от своите акции, превръщайки го в следващия по големина акционер в клуба.

Настъпило е време за положителни промени, в което "героите" са обикновени хора с необикновени мисли и идеи, които не са забравили кои са и кой ги е научил да обичат в синьо. В това време хулите се наричат "новини", заливат ни отвсякъде с въпроси и инсинуации на тема "Левски", сякаш забравили идеята за свободата на словото, а именно да вдъхновява и критикува съзидателно.

Коментари

Задължително поле