Гешев: Олигарсите искат слаба и неработеща прокуратура

Пуснаха шефа на „ТАД Груп“ от ареста срещу 100 000 лв.

Каракачанов: В управляващата коалиция има напрежение, но не е голямо Вицепремиерът недоволен заради забавянето на важни точки от управленската програма

26 са вече жертвите на коронавируса в Иран

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 27 февруари 2020 г.

Гешев: Призивите за конституционни промени с цел отслабване на прокуратурата са в интерес на престъпниците

Кейт Мидълтън замени високите токчета с маратонки

Лекари от бургаска болница оперираха германка Жената страда от синдром на Лериш

Изкупиха термометрите в Търново заради коронавируса Търновци масово отменят пътувания зад граница

Папа Франциск отмени литургия заради „лека болест“

Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Мерят температурата на събития в София с термокамери

Иззеха нерегистрирана колекция от 970 монети

Шумен получава 3 млн. лв. за стадион от правителството

Станишев: Гласоподавателите не припознават БСП като алтернатива

Снимка: Архив

Вотът на недоверие е една нормална парламентарна процедура. Това е пряката работа на опозицията – да сочи провалите и неуспехите на управлението, както и да предлага алтернативни работещи решения. Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев по Нова ТВ.

Впонеделник левицата внесе искане за вот на недоверие в деловодството на парламента, а акцент е провалът в екополитиката на управляващите. Под мотивите за четвъртия вот на недоверие към кабинета „Борисов 3” бяха положени 78 подписа на депутати.

„Няма съмнения, че има управленска криза във връзка с режима на водата в Перник. Това е очевидно и за това трябва да се носи политическа отговорност”, коментира Станишев.

„Наред с това обаче, аз съм убеден, че хората в Перник и в страната очакват и от управляващите, и от опозицията да покажат работещи решения, така че тази криза да бъде овладяна. Необходимо е на местата в България, където има проблеми с водата, а те са много, да не се допуска такава криза, както и да се помисли как по-ефективно и цялостно да се управлява водния ресурс на страната”, коментира още Станишев.

По думите му след като на три последователни вота БСП не е успяла да ги спечели, това означава, че гласоподавателите не припознават партията като алтернатива. „В крайна сметка ние губим изборите. Загубихме ги и то при условие, че можеше те да бъдат спечелени”, посочи лидерът на ПЕС.

„Всичко е в ръцете на БСП. За мен 2019 година беше година на пропуснати възможности. Каква ще бъде 2020 година, зависи от всички нас в БСП”, категоричен е Сергей Станишев.

„Тази година е много важна както за БСП, така и за България, защото в крайна сметка тя ще подготви основата за това какво ще се случи 2021, когато има два ключови избора – парламентарни и президентски. Каква основа ще положи БСП в своето поведение вътре в самата партия и навън към обществото, ще формира отношението на обществото към нея”, каза още той.

Според него отношенията и вътрешната сплотеност в една партия се формират и се задават като тон от ръководството. „Няма опозиция вътре в БСП. Има авторитетни хора, със собствено мнение, което понякога е критично, понякога – не, но те нямат единна платформа, с която да кажат, че отхвърлят цялата политика на ръководството. Това е било винаги така и именно в това е силата на БСП”, посочи Станишев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.