Старейшините от ГЕРБ ще гласуват по съвест за смяната на управителя на Онкодиспансера

ПП ГЕРБ-Пловдив няма да излезе с политическо решение за смяната на управителя на Комплексния онкологичен център (КОЦ) д-р Красимир Вальов. Това заяви кметът на града под тепетата и местен лидер на ГЕРБ-ерите Иван Тотев на въпрос как ще гласуват в четвъртък общинските съветници от партията по точка 1 от дневния ред на сесията на местния парламент.

Встъпването на д-р Вальов в длъжност като шеф на Онкодиспансера през юни 2015 година също бе свързано със сериозно брожение. Когато Общинският съвет гласува назначението му, в залата бяха онколози от КОЦ, които бурно протестираха срещу решението на мнозинството и в защита на тогавашния си управител д-р Калин Калинов.

Последната, 13-а точка на предстоящата в четвъртък редовна сесия на пловдивския парламент пък е свързана с прекратяване на договора на д-р Галина Карауланова като управител на МБАЛ "Свети Мина". Очаква се първата и последната точка да предизвикат най-бурни дебати в заседателната зала на Общинския съвет, който е твърде вероятно да бъде обсаден от лекари, медицински сестри и помощен персонал в бели престилки от двете общински здравни заведения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони