Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Стартират търгове за пътища за 3,5 млрд. лв.

Търгове за пътища на стойност 3,5 млрд. лв. стартират през 2018 г., каза председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов по време на форум за инфраструктурата. Той съобщи, че по-големите поръчки за строителство включват рехабилитация на магистрала „Хемус“. В допълнение през март ще стартират процедури по търгове за инженеринг на пътя Видин – Ботевград, за да може през 2019 г. да започне реалното строителство.

До 2 месеца започва строителството на магистралата Калотина – София, уточни Атанасов. Предстои и старт на процедура за изготвяне на разширен идеен проект на магистрала Черно море.

„Разполагаме с почти 5 млрд. лв., осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“. В допълнение работим съвместно по друг мега проект с Гърция. В рамките на няколко месеца сключихме меморандуми с Македония, Гърция и Сърбия за изграждане на железопътни инфраструктури по съответните коридори”, коментира Велик Занчев, зам.-министър на транспорта.

Според екоминистъра Нено Димов, който не успя да присъства на форума, но изпрати своя реч, основен инструмент за финансиране на ВиК сектора е Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 (ОПОС) като 2,3 млрд. лв. от общата сума са насочени за сектор води. Вече са обявени 11 процедури за 881 млн. лв., като сключените договори до момента са на стойност 600 млн. лв. Средствата са насочени за изграждане и доразвививане на системите за мониторинг на водите. Предвидените инвестиции в инфраструктура за за близо 100 млн. лв. За опазване на водите са предвидени над 30 млн. лв., за управление на отпадъците – 40 млн. лв., а по програмата за минерални води се очаква да бъдат усвоени 2,8 млн лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.