Стартира надпреварата за купа "Никола Козлево"

Снимки: Община Никола Козлево

Колоездачното състезание за купа „Никола Козлево“ стартира в петък следобяд при гостоприемното домакинство на малката шуменска община. За първи път разнообразното трасе в Николакозлевско е предпочетено от състезание от такъв ранг. Надпреварата е кръг от Черноморска колоездачна лига и в нея участват лицензирани състезатели от Варна, София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Троян, Несебър. Голяма атракция за публиката се оказа първата дисциплина - „Индивидуално бягане по часовник“.

Преди старта секретарят на Черноморска колоездачна лига Георги Енчев благодари на общинското ръководство за подкрепата и добрата организация: "Нашето желание е "Никола Козлево" да стане традиционна купа. Да се провежда шампионат или национална купа за тези две възрастови групи. Виждам огромно желание от местните хора това да бъде традиционна проява".

Зам.-кметът на община Никола Козлево Иван Иванов пожела:„Успешен старт и успешен финал без проблеми“. Съдийска колегия следи за стриктното спазване на правилата. Главен съдия е Неделчо Петров, който обясни: „В тази дисциплина, ако има застигане, състезател няма право да кара зад другия, трябва в страни два метра да го изпревари и да продължи. Другият съответно да изостане на минимум 10 метра от него". Той призова за колегиалност и в съботния ден, когато от 10 часа участниците в шампионата ще премерят сили в дисциплината „Общ старт“. Стартът е от село Стоян Михайловски, а финалът е в село Вълнари. Трасето е с обща дължина 90 километра. Награждаването е от 14 часа в събота на центъра в село Вълнари.

Коментари

Задължително поле