Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Стартира строителството на два нови комплекса за социални услуги в община Велико Търново

Две церемонии за първа копка дадоха старт на изграждането на комплекс за нови социални услуги в община Велико Търново. Проектът за подобряване на социалната инфраструктура е финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 и е на стойност 2,7 милиона лева, като 100% от средствата са безвъзмездна финансова помощ.

Инвестиционното предложение предвижда създаване на комплекс за социални грижи за възрастни хора и за лица с умствена изостаналост, като материалната база ще е във Велико Търново и в с. Церова кория. Освен строителството на нови сгради в селото и основна реконструкция на съществуващ обект в кв. „Колю Фичето“ в старопрестолния град, ще бъде осигурено цялостно обзавеждане и оборудване.

В церемонните във великотърновското село Церова кория и в квартал „Колю Фичето“ в старата столица участваха заместник-кметът на старопрестолния град проф. Георги Камарашев, директорите на общинските дирекции „Проекти и програми“ и „Социални дейности и здравеопазване“ Мариела Цонева и Росица Димитрова. Извършен бе и водосвет.

Конкретните цели на проекта са изграждане на материална база за последващо предоставяне на следните нови социални услуги: „Център за грижа за лица с умствена изостаналост“ -4 броя с капацитет от 15 места всеки в Церова кория, както и „Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване“-1 брой с капацитет от 15 места във Велико Търново.

Новите социални услуги ще допринесат за постигане на целите на националната стратегия за дългосрочна грижа и на общинските стратегически и планови документи.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.