Статуквото е будна кома

Не харесвам БСП, но ги съветвам да изберат млад лидер

Корнелия Нинова не носи нищо ляво в себе си

Не е за оправдание, просто така стояха нещата - нито веднъж не приех в престоя ми в президентството (2002-2006) да ме занимават с работи на БСП. То не бе и чак толкова трудно, защото Първанов хич не си падаше вече по Позитания. Доволен бе сигурно, че ги е употребил за своите си цели и бе затворил страницата. Всъщност, те му я затвориха, както той разбра в един момент. Но беше късно.

Не за това ми е думата. В БСП има и свестни хора, особено сред привържениците u. Някои са ми приятели или добри познати. Друг е въпросът защо са с БСП, но те си знаят.

Не си падам по БСП. Тя е една от партиите, за които никога не съм гласувал и няма да гласувам, но понякога хвърлям поглед какво се случва там.

Мисля си - добре, поизмъчиха се с Корнелия Нинова, време е да я изпратят по живо по здраво. Тя не носи нищо ляво в себе си. Тя само събужда едни нечисти мисли в реакционната u вътрешна опозиция.

Ако някой в БСП ме питаше, щях да му кажа - Нинова е част от неуспешната България, тя е част от статуквото, нищо, че се бори за умерен прогрес в неговите рамки.

Та ако ме питаха някои в БСП, щях да им кажа - намерете си младо момче или момиче около 35 години, с идеи, с езици, с визия, с бъдеще. И то и тези около него да искат да подреждат България така, че младите да не бягат от нея, а по-възрастните (политици) да престанат да пречат на България да отхвърли статуквото.

Статуквото е будна кома. Застой, блато, безпътица, безвремие.

Не отхвърлим ли статуквото, ще си останем в него, властта ни ще хвърля милиони през прозорчето на джипа, ще ги опукваме в некачествено строителство и безвкусни ремонти, в думба-лумба-патрис-лулумба, а като ги опапаме, както сме си подобно на наркомани пристрастени към европейските фондове, щом те свършат, ще си гризем ноктите и ще си хапем лактите. А още от студентските си години в Съветския съюз знам, че лактите не можеш да си ухапеш. Лактите тогава ще ни трябват за по-предно място в опашките за емигриране. Защото даже тези, които не можем да емигрираме, ще хукнем натам.

*От фейсбук, с малки съкращения

Коментари

Задължително поле