АПИ: Не поддържаме монопол на нито един национален доставчик на услуги

Условна присъда за убит пийнал пешеходец

Половината българи не харесват демокрацията

Втори бронз за Бонева

Съдят мъж за четири средни телесни повреди, причинени с пиратки

За да отслабнете след 50-годишна възраст, намалете порциите Здравословните храни не винаги водят до загуба на килограми

Община Търговище с награда за социална отговорност

Вход свободен в бургаския авиомузей

Самолет на израелските авиолинии кацна аварийно на Летище София

Шефът на строителния контрол в Столична община подаде оставка

ЦИК: Увеличаването на секциите с машинно гласуване вероятно ще доведе до повече грешки в протоколите и може да повлияе на резултата

56-годишен мъж е открит мъртъв в дома си в Пловдив, има следи от насилие

Увеличиха с 1 година наказанието на шофьора, прегазил балетист

МОК извади бокса от програмата на Олимпиадата Международният олимпийски комитет отне лиценза на АИБА

Охранител открадна близо 5 млн. евро от банка в Турция

Статуквото е будна кома Не харесвам БСП, но ги съветвам да изберат млад лидер

Корнелия Нинова не носи нищо ляво в себе си

Не е за оправдание, просто така стояха нещата – нито веднъж не приех в престоя ми в президентството (2002-2006) да ме занимават с работи на БСП. То не бе и чак толкова трудно, защото Първанов хич не си падаше вече по Позитания. Доволен бе сигурно, че ги е употребил за своите си цели и бе затворил страницата. Всъщност, те му я затвориха, както той разбра в един момент. Но беше късно.

Не за това ми е думата. В БСП има и свестни хора, особено сред привържениците u. Някои са ми приятели или добри познати. Друг е въпросът защо са с БСП, но те си знаят.

Не си падам по БСП. Тя е една от партиите, за които никога не съм гласувал и няма да гласувам, но понякога хвърлям поглед какво се случва там.

Мисля си – добре, поизмъчиха се с Корнелия Нинова, време е да я изпратят по живо по здраво. Тя не носи нищо ляво в себе си. Тя само събужда едни нечисти мисли в реакционната u вътрешна опозиция.

Ако някой в БСП ме питаше, щях да му кажа – Нинова е част от неуспешната България, тя е част от статуквото, нищо, че се бори за умерен прогрес в неговите рамки.

Та ако ме питаха някои в БСП, щях да им кажа – намерете си младо момче или момиче около 35 години, с идеи, с езици, с визия, с бъдеще. И то и тези около него да искат да подреждат България така, че младите да не бягат от нея, а по-възрастните (политици) да престанат да пречат на България да отхвърли статуквото.

Статуквото е будна кома. Застой, блато, безпътица, безвремие.

Не отхвърлим ли статуквото, ще си останем в него, властта ни ще хвърля милиони през прозорчето на джипа, ще ги опукваме в некачествено строителство и безвкусни ремонти, в думба-лумба-патрис-лулумба, а като ги опапаме, както сме си подобно на наркомани пристрастени към европейските фондове, щом те свършат, ще си гризем ноктите и ще си хапем лактите. А още от студентските си години в Съветския съюз знам, че лактите не можеш да си ухапеш. Лактите тогава ще ни трябват за по-предно място в опашките за емигриране. Защото даже тези, които не можем да емигрираме, ще хукнем натам.

*От фейсбук, с малки съкращения

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.