Стефани Кирякова стана "Спортист на годината" в Бургас

Състезателката на националния ансамбъл по художествена гимнастика Стефани Кирякова грабна приза "Спортист на годината" за 2019 в Бургас. Нейната награда бе обявена от кмета Димитър Николов, по време на официалната церемония, на която в петък бяха отличени най-заслужените спортисти в морския град. Стефани не присъства на церемонията заради ангажименти, свързани с подготовката и, затова наградата пое нейният баща.

Състезателят по канадска борба Димитър Щерев, с треньор Станко Щерев, получи наградата в категорията "Спортист с увреждания".

Съставът на волейболния "Нефтохимик 2010" бе определен в анкетата на спортните журналисти за "Отбор на годината".

Победител в категорията "Млад талант" е Десислава Белова от плувен клуб "Черноморец" - Бургас. На втора позиция е Ванеса Стоянова от полицейския клуб по карате и джу джицу, а на трета Костадин Иванов от клуб по борба "Черноморец".

Втори в анкетата "Спортист на годината в Бургас" е кикбоксьорът Атанас Божилов. Трети е състезателят по класическа борба и син на легендарния Армен Назарян - Едмонд Назарян. Четвърти в подреждането е шахматистката Нургюл Салимова. Състезателят по джу джицу Радостин Константинов зае петата позиция, а на шесто и седмо място са плувкинята Жанет Ангелова и двойката акробати Мариела Костадинова и Теодор Великов. Автомобилният състезател Пламен Камбуров е осми, а деветата позиция е за състезателят по свободна борба Цветан Мустафов. На десето място е кикбоксьорът Живко Гюров.

Коментари

Задължително поле