Стефан Данаилов е със счупване на бедрена шийка

Лекари: Налага се смяна на става

Любимият на поколения българи актьор Стефан Данаилов бе приет по спешност в болница "Бургасмед", в жк "Меден рудник" преди обед във вторник. Той бил докаран с линейка от Приморско, където прекарвал част от лятната си почивка. Линейката била ескортирана от джип, с който се придвижвали негови близки- двама млади мъже и били неотлъчно до носилката при приемането му в здравното заведение.

Светкавично плъзнаха слухове и гадания за състоянието на актьора и какъв е точно здравословният му проблем. Мнозина от съпартийците му, които от журналисти научиха новината, се опасяваха дали не е случило нещо фатално, сайтове коментиираха, че изглеждал отчайващо зле.

Бързо след това, лидерът на БСП, Корнелия Нинова написа пост във Фейсбук, в който успокои духовете: "Току- що говорих с Ламбо, който е постъпил днес в Бургаската болница. Написаното за здравословното му състояние е преувеличено. Той е контактен и ми обясни, че е счупил става при падане. Предстои му операция, вземаме всички необходими мерки."

"Налага се смяна на тазобедрената става. Не е нищо опасно", коментираха пред "Труд" състоянието му лекари. Първоначално не се знаеше дали Стефан Данаилов ще бъде транспортиран в бившата Правителствена или друга столична болница или екип специалисти ще дойдат в морското здравно заведение да извършат интервенцията. По-късно стана ясно, че проф. д- р Андрей Йотов, д.м.н., началник на клиниката по „Ортопедия и травматология“ към МБАЛ „Софиямед", съпруг на вицепрезидента Илияна Йотова пътува към Бургас, за да извърши операцията.

Кметът на Бургас Димитър Николов също е звънил в "Бургасмед" да пита за състоянието на Ламбо.

Стефан Данаилов имал от години апартамент в затворен комплекс в Приморско. Преди това бившият министър на културата редовно прекарваше летата в къщата си в Царево, но в последно време Приморско му било по- на сърце, разказаха негови познати. Там имал цветя, кипариси и много им се радвал. Това лято често отскачал от Приморско до Лозенец, където гостувал и се виждал с Аня Пенчева и други свои приятели актьори.

В едно от последните си изявления пред журналисти, Ламбо изразил мнение, че е щастлив да контактува с млади хора и бил много въодушевен, че приел да участва в проекта за филм, за който го навили Бащар Рахал, който му е студент и Ники Илиев. За постановката, в която играе пък- "Актрисата", миналата година, но в Царево, го запалила Аня Пенчева. Видели се и тя му казала, че репетира и питала дали не иска и той да се включи.

Участието на Данаилов в "Актрисата" дефакто е завръщане след 5 годишно отсъствие от сцената.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България