Стефан Данаилов: Между Радев и Борисов има надпревара, която може да се превърне в дружба

Румен Радев в момента се доказва като политик и до края на мандата ще стане напълно основателен въпросът дали вече не е изместил Бойко Борисов от позицията на най-силна фигура в обществения живот у нас. Между двамата има надпревара, която може да се превърне в дружба, ако политическата ситуация в страната го изисква. Това каза пред БТВ големият български актьор и зам.-председател на БСП Стефан Данаилов.

Той беше категоричен, че държавният глава не прави нищо под диктата на „Позитано” 20, но също така подчерта, че българската левица не изпълнява сляпо командите на европейските социалисти и именно с поведението си през последните години лидерът на ПЕС Сергей Станишев е отчуждил част от „червения” електорат.

Данаилов призна, че има разлом и между бившия премиер и председателя на БСП Корнелия Нинова, но не потвърди информациите, че вече е решено евролистата на социалистите да се води от друг, а не от Станишев.

Попитан дали управлението на кабинета "Борисов 3" ще издържи актьорът отговори: Ами, те ако се съборят, сами ще се съборят. Много са странни тия колеги от т.нар Патриоти. На мен ми се струва, че Бойко е малко поуморен вече, почна да му писва и тия момчета, ако не се стегнат, няма да изкарат дълго време.  Освен това показателите на великото им управление не са добри. Сега пенсии вдигат, к’ви пенсии, ще ги изяде инфлацията…

По думите му управлението не е успешно. "Ако беше успешно щеше да го отчете някой европеец. Положителните качества си отбелязват само те – колко всичко е как добре работи. Не може всеки проблем, който се случи в държавата, във всякакъв сектор на държавата, да се отива при министър-председателя да го реши. Аз съм бил министър и ако не мога да реша проблем, който тревожи тая част на обществото, която е свързана с културата, и те да ходят при Станишев – щеше да ми е обидно. Министър не е случайно, не е обезличена работа, управляваш голям сектор", каза Данаилов.

Любимият на поколения българи актьор подчерта, че в политиката едно грешно решение може да заличи всичко, постигнато на сцената и на екрана. А той отново се готви за постановка – макар да признава, че все още му е трудно да ходи и зрението да не му позволява да чете текстовете. Въпреки тежките моменти в последните години, Стефан Данаилов пожелава на всички повече оптимизъм през 2019 г. и успехи – а те идват само със здравето.

 

Коментари

Задължително поле