Стефан Илчев - Двойникът

Големият победител в седмия сезон на хитовото шоу за имитации “Като две капки вода” е Стефан Илчев. В последния епизод на формата за 2019 година, той реши да заложи на най-силния си коз, който не беше показвал - имитация на естрадната легенда Лили Иванова. Блестящо изпълнение на живо на емблематичния хит “Камино” на най-известната българска певица беше достатъчно, за да му спечели зрителския вот. Така Стефан се сдоби с нов лек автомобил, побеждавайки големи имена от шоубизнеса и също толкова достойни участници в седмия сезон на предаването - поп певицата Мария Илиева, тийн сензацията Христина Христова - Тита и фолк легендата Милко Калайджиев.

Всеки следващ лайв ми вдъхваше увереност. Аз безспорно бях най-малко популярният артист сред участниците, а “Като две капки вода” е едно изключително предизвикателство. Образът на примата е подарък за всички зрители, които искаха да ме видят като Лили Иванова. Това разказа Стефан, след като изправи публика и жури на крака с изпълнението си на финала.

Той действително започна участието си в шоуто за имитации като най-малко известния участник. Само след няколко изпълнения на голямата сцена обаче той бързо се превърна във фаворит на публиката и заслужено получи названието “откритието на сезона”.

Първото предизвикателство пред младия талант бе да имитира култовата арендби дива Марая Кери. С безупречното си изпълнение на Vision Of Love (дебютът на Кери от 1990 година, бел. ред.), той показа на зрителите и останалите участници, че не е за подценяване. Последвалите му превъплъщения на други поп икони - Мадона, Бритни Спиърс, Селин Дион; рок легендите Бон Джоуви; и познатите на всички българи Кичка Бодурова и Георги Христов, го изстреляха към върха на класирането и го направиха любимец на аудиторията. Показателно за това е вълната от позитивни коментари както от зрителите на предаването, така и от неговите конкуренти за победата.

По време на участието си Стефан беше открит, не се страхуваше да се появи на сцената с къса рокля и токчета, маска на лицето или екстравагантен костюм. В свои интервюта той разказва, че в първите му участия е бил почти гол и умрял от студ, но се постарал да не си проличи. Най-много искал да му се падне образ от операта, което за съжаление така и не се случи.

Поканата за участие в “Кате две капки вода” дошла от продуцента на предаването Магърдич Халваджиян. Забелязал Стефан в столичен пиано бар, по време на негово изпълнение на песен на Лили Иванова. Веднага го харесал, разменили контакти и в последствие му предложил да участва във формата. Младият певец веднага се съгласил.

Малко преди да стане победител, музикантът разказа за своето детство в Бургас, от където той е родом. “Майка ми беше по-строгият родител, баща ми малко разваляше дисциплината. Когато настъпиха промените след 90-та година, за да може да оцелява семейството ни, се наложи баща ми да продължи да пътува с кораби. По 8 месеца го нямаше вкъщи. Най-яркият ми спомен като дете е първият ми досег с музиката, когато майка ми ме заведе на прослушване в Бургас. Бях много срамежлив. Майка ми е чула, че имам някакъв талант и по много фин начин се е опитвала да ме насочи. Като малък много исках да стана стоматолог. Това беше моята детска мечта, защото майка ми е зъботехник”, сподели Стефан Илчев.

Бургазлията е завършил СОУ “Димчо Дебелянов”, паралелка с профил “музика”. От 2001- 2005 г. се обучава в Музикална Академия - София, специалност оперно пеене. Следват многократни сценични изяви на фестивали, концерти и певчески конкурси. През 2006 година участва в “Бургас и морето” с песента “Това море и този бряг” на композитора М. Македонски. Песента печели “Голямата награда на публиката”.

В същата година на фестивала SUNFLOWER печели награда за най-добър мъжки вокал и се класира на 3-то място от зрителския вот. Следват конкурси в Босна и Херцеговина. Там печели приз за цялостно представяне и специална награда на журито.

През 2007 година взема участие в конкурс Suncaneskale в Черна гора с песента “Близо до мен”, която е микс от етно, арендби и поп. Следва второ представяне на “Бургас и морето” с баладата “Бялата лодка”, в дует с Нора Караиванова. Там печели 3-то място.

 

Има дуети с Преслава и Емилия

През годините Стефан Илчев е правил дуети с две от най-големите имена на попфолка у нас - Преслава и Емилия. Въпреки че не се опитва да гради кариера в този жанр, песните му с хитовете изпълнителки бяха излъчвани по най-голямата телевизия в бранша и го направиха разпознаваем за почитателите на фолка. Съвместното му парче с Емилия е от 2009-а и носи заглавието “Няма как”, докато колаборацията му с Преслава, наречена In control, излиза седем години по-късно и е изцяло на английски език.

 

За него

Много добър човек и страхотен приятел

Учудващо, в “Като две капки вода” само за три месеца успяхме да създадем уникално приятелства и направо да си станем близки. Направо ни е мъчно, че се разделяме. Стефан е известен с прекрасните си имитации на Лили Иванова. Той е много добър човек и страхотен приятел. Винаги се отзовава. Радвам се, че той спечели формата. Всъщност, който и от участниците да беше спечелил, аз щях да бъде щастлив.

Милко Калайджиев, попфолк певец

 

Показа едни от най-трудните образи

Предрекох, че Стефан Илчев ще е големият победител в “Като две капки вода”. Той до края на предаването показа някои от най-трудните имитации с неговото шокиращо добро пеене. Още по-изненадващо е, че звучи като друг пол много лесно. Мисля, че има и още много какво да покаже занапред.

Константин Трендафилов, по-известен като Папи Ханс - писател и певец

 

Стефан е изумителен

Стефан Илчев е изумителен! Направи невероятни превъплъщения през целия сезон и победата му на финала е напълно заслужена.

Мария Илиева, поп изпълнителка

 

Благодаря от сърце за невероятната имитация

Искам да благодаря от сърце на страхотния Стефан Илчев за невероятната имитация. Разбира се и на екипа от невероятни гримьори на най-гледаното българско предаване! Браво на това талантливо момче! Стефане, прекрасен си!

Кичка Бодурова, певица

Коментари

Задължително поле