Стефка подхвана 4-ти мандат в БОК

Стефка Костадинова подхвана четвърти мандат като председател на Българския олимпийски комитет (БОК). На изборното събрание в грандхотел „София“ световната рекордьорка бе единствен кандидат за поста. Тя получи 49 гласа от общо 53 присъстващи делегати.

Изненадана съм, че няма други претенденти - заяви тя. - В сектора за висок скок съм свикнала да печеля в оспорвана конкуренция.“

Костадинова е начело на организацията от 2005 г. Тя разкри и резервите в БОК, по които може да се работи в бъдеще. А именно по-активна работа с федерациите, повече спонсори, както и да се издейства по-голям процент за спорта от държавния бюджет. „Но най-важното е сега да осигурим отбора за зимните игри в Пьонгчанг 2018“, допълни тя.

Костадинова разкри, че е изпратила писмо до служебния премиер проф. Огнян Герджиков с молба за нуждите на БОК да бъде предоставена сградата на бившето иранско посолство.

Повечето членове на изпълкома запазиха постовете си. Централата остава със 7 вицепрезиденти, като президентът на БФБорба Валентин Йорданов запазва поста си първи заместник . Новите членове са Тодор Гергов и Пламен Кръстев.

Форумът започна с едноминутно мълчание в памет на първия ни олимпийски шампион Борис Георгиев-Моката, който почина по-рано през годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт