Стилиян и "Селтик" се молят за славен капитан

Стилиян Петров и всички фенове на "Селтик" се молят за живота на един от най-славните капитани в историята на клуба. Джаки Макнамара претърпя мозъчна операция и животът му е в опасност. 46-годишната шотландска легенда извел кучето си на разходка, но на път за дома му прилошало. Не успял дори да се прибере, получил кръвоизлив в мозъка.

"Бори се, Джаки Бой - написа Стилиян в туитър. - Винаги си бил биткаджия. Мислите ми са с теб, Сам и децата."

Макнамара и Петров играха заедно в "Селтик" в продължение на шест сезона. Шотландецът пристигна в тима през 1995-а, а българинът - през 1999-а. Петров остана една година след него. Заедно те спечелиха по три пъти Висшата лига и Купата на Шотландия. Участваха във финала на Купата на УЕФА през 2003 година, загубен от "Порто" с 2:3.

"Много благодарим за всички съобщения и подкрепата - отговори от профила на баща си дъщеря му. - Баща ми е във възможно най-добрите ръце. Разбирате колко е трудно на семейството ни и молим да ни оставите да се борим."

Макнамара веднага е претърпял мозъчна операция. В последните месеци халфът, който изведе Шотландия като капитан в 33 мача, отвори спортен бар в испанския град Фуенгирола заедно със Саймън Донъли, също бивш футболист на "Селтик". Освен това Макнамара работеше като мениджър на играчи и съветник в "Дънфърмлин".

"Много съм тъжен за моя голям приятел и съотборник - написа в туитър големият нападател Джон Хартсън. - Пълна подкрепа за съпругата му Саманта и децата."

В пожеланията освен "Селтик" се включиха и другите му бивши отбори "Дънди Юнайтед", "Партик Тисъл" и "Йорк".

Коментари

Задължително поле