Стилни престъпления по Агата Кристи

„Чудноватият дом” е първа филмова адаптация на едноименния роман

Агата Кристи е иконата на мистерията като литературен жанр с над 80 романа, преведени на над 40 езика и продадени в над 2 милиарда екземпляра! Емблематичните Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата “Първата дама на криминалния жанр”.

“Чудноватият дом” е първа филмова адаптация на едноименния роман на Кристи, който се смята за един от най-заплетените, спиращи дъха сюжети на писателката. Разказва за преживяванията на голямото ексцентрично семейство Леонид, живеещо в мрачно, старинно имение, на километри от града. Всичко е наред до момента, в който патриархът на семейството, Аристид Леонид, не бива убит със смъртоносна инжекция. Случая е поверен на млад детектив, който трябва да намери извършителя възможно най-бързо. Главната заподозряна е младата съпруга на убития, която според семейството, е извършила престъплението, за да може да се добере до парите му. Но разследващият много скоро открива, че всеки един от членовете на семейството има причина да убие Аристид…

Режисьорът на филма Жил Паке-Бренер често черпи вдъхновение от литературата. Известен е със скорошната екранизация на “Мрак”, един от големите бестселъри на Джилиан Флин, а също и с драматичните истории “Тя се казваше Сара” по романа на Татяна де Росни (с изумителната Кристин Скот Томас), и “Красиви неща” по романа на Виржини Депант, с участието на Марион Котиар. “Чудноватият дом” (2017) е първата киноадаптация по романа на Кристи, публикуван за пръв път през 1949 година!

Кастингът на филма предлага изобилие от звезди Терънс Стамп, Кристина Хендрикс, Джулиан Сандс, Джилиан Андерсън и легендарната Глен Клоуз, която отново показва класа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино