Стоев си пожела 4 гола до почивката срещу ТНС

Стойчо Стоев, треньорът на „Лудогорец“, си пожела 3-4 гола във вратата на уелския ТНС до почивката. Двата тима се срещат в четвъртък в Разград. Двубоят е първи между отборите в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

„Най-доброто развитие е да вкараме 3 или 4 гола още през първото полувреме и да решим всичко – каза Стоев. - За съжаление не се получава така много често във футбола“.

„Лудогорец“ ще съхрани част от титулярите си за предстоящия сблъсък с ЦСКА през уикенда.

„Ще направя някои ротации в състава за мача с ТНС – добави Стоев. - Ще дам шанс на футболисти, които са взимали по-рядко участие в мачовете“.

Треньорът каза, че това не означава, че ще подценят шампионът на Уелс.

„В Европа това би било недопустимо, без значение класата на противника – каза Стоев. - Щом ТНС са стигнали до тази фаза на турнира, значи имат своите стойности. Те играят като типичния английски отбор от близкото минало. Обичат единоборствата и бързо се затварят в защита. Подобни тимове обаче са до първия гол в тяхната врата“.

Скот Ръскоу, треньорът на уелския шампион, пък призова своите играчи да дадат всичко от себе си и да не се чувстват като обречени в двубоите срещу „Лудогорец“. 41-годишният специалист отчете доста по-високата класа на „орлите”, която ще наложи и промени в тактическата постройка на неговия тим.

„Нашият съперник има голяма история в европейския футбол, така че това ще е добър тест за играчите - коментира Ръскоу пред „БиБиСи“. - Това е мач, на който те ще могат да се насладят, но също така трябва да стъпят здраво и да се опълчат. Нека видим дали така ще можем да постигнем позитивен резултат преди реванша у дома. Трябва да бъдем позитивно настроени, но е нужно да останем и реалисти. Не можем просто да отидем там и да си мислим, че е окей да покажем нашата обичайна игра и да очакваме да победим. Ще има определени неща, които ще правим по различен начин предвид подхода и постройката ни за мача“.

ТНС пристигна в Разград още във вторник след полет до Букурещ и последвало пътуване с автобус.

Коментари

Задължително поле