Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

Стоичков е почетен гражданин на Стара Загора

Христо Стоичков вече е почетен член на Стара Загора. Още през 2017 година общинският съвет взе решение най-известният българин по света да бъде удостоен със званието. Символите на Стара Загора кавалерът на „Златната топка“ получи от кмета Живко Тодоров. През септември 2017 година Камата организира мач между Пеневата чета и легендите на „Барселона“ на стадион „Берое“.
„Христо Стоичков е заслужил своето признание и трябва да получи достойното си място и в сърцето на Стара Загора – каза Живко Тодоров. – Ицо, ти си голям приятел на Стара Загора. Винаги си добре дошъл и с присъждането на това звание показваме своето уважение към теб. За всичко, което си направил за Стара Загора и за България, благодарим!”
„Щастлив съм и съм горд, че от днес старозагорци се увеличават с още един – отвърна Стоичков. – Приемам званието като задължение оттук нататък, където и да съм по света да казвам, че Христо Стоичков е гражданин и на Стара Загора.”
Паричната премия от 3000 лева, която се дава на всеки почетен гражданин на Стара Загора, Христо Стоичков дарява за лечението на бебе Мая, което страда от злокачествено заболяване.
Легендарният футболист обяви, че следващата инициатива, която ще организира в Стара Загора, ще бъде насочена към децата. Стоичков сподели и идеята да организира демонстративен мач в града като сформира отбор от Централна и Южна България срещу тим от останалата част на страната.

27-01 viber-image
Турът на най-големия български футболист продължи към родния Пловдив. Първата спирта в Града под тепетата беше шоурумът на автомобилния концерн „Инфинити“. Стоичков занесе оригинала на „Златната топка“, а гости на церемонията получиха лично автограф от легендата на своята автобиография „Историята“, написана съвместно с Владимир Памуков. Вече три години Камата е посланик на „Инфинити“ и е сред първите, които тестват всеки нов модел на марката.
Стоичков въобще не се притесни от факта, че отново трябва с часове наред да раздава автографи. След пет часа в София Камата „повтори упражнението“ и в пловдивския хотел „Тримонциум“. Стоичков не можеше да повярва как хора се редяха в столицата по няколко пъти на огромната опашка, за да получат повече автографи. Сред нея бяха близките му приятели д-р Христо Мазнейков и Иван Иванов, син на първия български космонавт Георги Иванов, дошъл със съпругата и трите си деца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.