Стоичков изнася 4-часова лекция

Христо Стоичков изнесе четири часова лекция в треньорската школа. Кавалерът на „Златната топка“ се завърна от Милано и веднага отиде да поднови лиценза си. Най-големият български футболист дълго разяснява на курсанти за тенденции във футбола и основно за изводите от световното първенство в Русия преди година.

Очаквам пак някои да се правят на важи на мой гръб – каза Стоичков след края на лекцията. - Много искаха да ме откажат от треньорството, а всъщност целта им беше да станат известни за един ден. Браво на тях! Само че как да ми вземат нещо, което не им принадлежи? Подновяването на треньорския лиценз е важно и го уважавам много. Само че не можех да отложа поканата на Силвио Берлускони за интервю в неговата вила. Имах уговорени интервюта с Карло Анчелоти, Паоло Малдини, Франко Барези и лицензът трябваше да почака с няколко дни. Всички фенове, които се интересуват, скоро ще могат да чуят моите разговори и в България. А на „доброжелателите“ ще им оставя да търсят лиценза ми. За тяхно съжаление нямат достъп до моя костюм.“

Стоичков ще изведе България с капитанската лента на благотворителен мач в Кърджали в четвъртък вечер. Четвъртите в света на Димитър Пенев ще се изправят срещу турския тим, който стана трети на Мондиал 2002. В тима на гостите има велики асове като вратаря Рюстю Реджбер, Нихат Кахвечи, Юмит Каран, Тунджай Санлъ и Хакан Юнсал. Дуелът ще е на новия стадион на дебютанта в елита „Арда“.

Двата отбора се събират на пищен купон в Момчилград след празника, организиран от шефа на асоциацията на професионалните футболисти Дончо Донев. Неговият колега от турска страна е легендата на „Галагасарай“ Хакан Юнсал, който спечели Купата на УЕФА и Суперкупата на Европа през 2000 година.

Коментари

Задължително поле