Стойчо Кацаров през април: Сертификатът за ваксинация е класически пример за непряка дискриминация

„Ако се изисква сертификат за имунизация за пътуване или за постъпване на работа, това е класически пример за непряка дискриминация”. Тази теза изрази пред Дарик радио през април 2021 г. настоящият здравен министър Стойчо Кацаров, в ролята си на председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Тогава той бе категоричен, че ако сертификат за ваксиниране се изисква за пътуване и още повече - за работа, това е класически пример за непряка дискриминация и създаване на предпоставка за отнемане на права.

„Ако сертификат за ваксиниране се изисква за пътуване, както Европейската комисия обсъжда, а още повече пък за работа, това е класически пример за непряка дискриминация – създаване на предпоставка за отнемане на права. Цялата тази история с коронавируса повлия много на психиката на хората и на обществените отношения. В един момент този процес става неконтролируем и хората започват да го поставят като условие – като прокажените, едно време – това е психологически феномен,” каза тогава пред Дарик д-р Стойчо Кацаров.

https://www.facebook.com/stefan.popov.9/videos/1009653353213718
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България