Стойчо Младенов - треньор №1 на май

Стойчо Младенов получи поредното признание в казахстанския футбол. Екзекуторът на „Ливърпул“ беше определен за най-добър треньор на месец май. Неговият „Кайсар“ от аутсайдер в първенството се превърна дори в претендент за евротурнирите.

Изборът за специалист №1 на месеца се прави в анкета между всички 14 треньори на отборите в първата лига. Младенов получи четири първи места. От началото на сезона шест пъти българската легенда бе избиран за най-добър на кръга.

Футболист №1 на май стана футболист със сериозна история у нас. Бразилският офанзивен халф Жоао Пауло от „Ордабаси“ (бившия тим на Георги Дерменджев) спечели гласуването. В България той игра много успешно за „Ботев“ (Пд) и не толкова за „Лудогорец“, където основно беше резерва. Веднага след него се нареди арменецът Тигран Барсегян, който е звездата на „Кайсар“ и Стойчо Младенов. На трето място остана още един от „вълците“ на Кизилорда – Адеринсоли Есеоли.

В същото време Радостин Василев, адвокат на уволнения от „Иртиш“ Димитър Димитров-Херо, даде интервю за елитния казахстански сайт „Спортс“. В него импресариото твърди, че треньорът ще иска чрез ФИФА възможно най-голямата компенсация за отстраняването си. „Договорът на Димитров бе скъсан без никакви уважителни причини и юридическа обосновка – твърди Василев. - Очакваме, че ФИФА ще вземе нашата страна. Имаме доказателства, че ръководството на „Иртиш“ не е позволило на Димитров да изпълнява задълженията си. Ако клубът и моят клиент не стигнат до мирно споразумение, то „Иртиш“ е заплашен със сериозна санкция“.

Коментари

Задължително поле