Столичанин засне крадец пред жилището си

Столичанин извърши собствено разследване срещу потенциален крадец. Камерата пред дома му засне как съмнителен мъж проверява дали апартаментите в кооперацията са отключени.

В столичния квартал „Лагера” малко след 3 ч. сутринта неизвестен мъж се опитва да влезе в един от апартаментите. Това, което не е знаел, е, че на звънеца има инсталирана камера, която записва всеки път, когато има движение.

На тези кадри попада Любомир Коцев рано сутринта, проверявайки записите от камерата пред апартамента му.

„Опитва да влезе в моя апартамент и в апартамента на моя съсед. Разчита вратите да са отключени. По съвсем деликатен начин натиска бравата, за да може да не се чуе шум”, разказа Любомир  по БТВ.

Той веднага публикува кадрите в интернет и прави свое разследване кой е мъжът, опитал се да влезе в апартамента му. Само за няколко часа с него се свързват и други потърпевши, които разпознават мъжа.

Според Любомир само за седмица мъжът е опитал да ограби няколко апартамента. „В кв.„Младост” е опитал да влезе, успял е на 2 места, взел е пари и ценности”, разказва Любомир.

Съсед на мъжа, заснет от камерата, коментира за bTV, че той редовно е арестуван за домови кражби. Не го показваме от съображение за сигурност.

„Голяма част от живота си е прекарал в затвора, всички знаят с какво се занимава, но като цяло не се гордее с това. Даже обясняваше, че е станал нов човек. Имаше фирма към затвора, която му беше дала работа и му беше намалила присъдата”, посочи съседът.

От СДВР коментираха, че извършителят все още е неизвестен.

Само преди 2 седмици мъж хвана обирджии в дома си с мобилно приложение за следене на кучета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България