Столичната община партньор на „Заслушай се“

Акцент е Законът за българския жестов език

Столичната община става официален партньор на фондация “Заслушай се” при кандидатстване за безвъзмездна финансова подкрепа по проект за “Повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политики и законодателство” по Оперативна програма “Добро управление”.

Решението за партньорството беше прието с пълно мнозинство на сесията на Столичния общински съвет.

Чрез проекта, който дава 100% безвъзмездна финансова подкрепа и е с максимален праг до 60 000 лева, ще се повиши качеството на административните услуги за хората от глухата общност.

Предвижда се, ако бъде получено финансиране по проекта, да се организират информационни кампании в 24-те райони администрации на Столичната община за прилагането на Закона за българския жестов език.

Също така се предвижда и специална информационна среща по темата образование в ресорното направление.

“От фондация “Заслушай се” се обърнаха към нас за подкрепа. Ако спечелим този проект, ще получим безвъзмездно финансиране, което ще ни позволи да запознаем експертите от администрацията със закона, с изискванията за равнопоставеност и достъпност на глухите и сляпо-глухите хора”, каза вносителят на доклада Анна Стойкова, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС.

Фондация “Заслушай се” е основана през 2014 г., и се застъпва за правата и равните възможности на глухите хора в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони