Столичният общински съвет прие бюджета на София за 2018 г.

Столичният общински съвет прие бюджета на София за 2018 г. Общинските съветници гласуваха с 42 гласа „за“, 14 „против“ и 0 „въздържали се“.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че бюджетът на София за 2018 г. е над 1,5 млрд. лв. и е доказателство за доброто финансово състояние на общината. „Преди около месец в края на 2017 г. представихме пред СОС проекта за бюджета през 2018 г. След това се проведе и публично обществено обсъждане. Имаше достатъчно време за предложения и дискусии. Благодаря на всички колеги за това, че работиха активно за навременното изготвяне на проекта за бюджет. Подготви се един добър проект на бюджет. Днес обсъждаме проекта за бюджета на София за 2018 г. в размер на 1,5 млрд. лв., което е с 220 млн. лв. повече в сравнение с този за 2017 г.“, заяви Фандъкова.

По време на дебатите общинският съветник Иван Таков от БСП заяви, че бюджетът е заченат в лъжа. „Общинските съветници бяхме прелъстени и измамени. Единственото достойнство на бюджета, което чух е, че бил рекордно голям. Поставихте и друг рекорд – най-голямото неизпълнение на вашата гордост – на инвестиционната програма. 210 млн. лв. са неизразходваните средства. Това е поредният бюджет, в който липсва цялостна стратегия за развитието на София. Този бюджет за нас не е добър и затова няма да го подкрепим“, заяви той.

Председателят на финансовата комисия Орлин Алексиев му отговори: „личи си, г-н Таков, че не сте яли кекс снощи“.

Николай Стойнев от ГЕРБ заяви, че парите на общината са гарантирани.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България