Стоянович на прием с президента на УЕФА

Славиша Стоянович, треньор на "Левски", бе в компанията на Александър Чеферин, президент на УЕФА, на традиционен новогодишен прием в Любляна. Наставникът на "сините" и най-силният футболен човек в Европа размениха няколко думи преди събитието.

Двамата се познават отлично. Стоянович бе избран именно от Чеферин за селекционер на Словения през 2011/12. Тогава бъдещият шеф на УЕФА бе президент на местната федерация и гласува доверие именно на специалиста. Двамата бяха официални гости на приема, който се организира всяка година в Словения. На него се обсъждат проблемите и развитието на футбола в страната.

Всичко това се случи докато от Футболната федерация на Латвия се опитват да отмъкнат треньора от „Герена“. Новина, която смути "синя" България. Феновете на "Левски" са положително настроени към наставника, въпреки незадоволителните резултати в последните два месеца. Ръководството на тима обаче не помага за намаляването на страстите около слуховете, като остана в пасивна позиция, без да коментира информациите. Мълчанието все пак бе нарушено от Стоянович.

"Оставам в "Левски" - каза треньорът пред "БЛИЦ". - Имам договор, който изпълнявам".

В действителност, ако латвийците убедят специалиста, трябва да платят неустойка на „Левски“ за разтрогването на контракта му. А те нямат подобни намерения. Стоянович пък не може да разтрогне, тъй като редовно получава заплатата си.

Коментари

Задължително поле