„Сто години самота“ вече е сериал

Стрийминг услугата Netflix представи трейлър на колумбийския сериал „Сто години самота“. Проектът е базиран на едноименния роман на прочутия писател Габриел Гарсия Маркес, който е удостоен с Нобелова награда за литература през 1982 г. Това е един от най-значимите романи на 20-ти век и класическо произведение в литературния стил „магически реализъм“.

„Сто години самота“ е сага за няколко поколения семейство Буендия и основаването на измисления град Макондо. Тийзърът показва Аурелиано Буендия, който чете митичния дневник на Мелкиадес. След това действието се премества в Макондо, където полковник Аурелиано Буендия стои пред редица войници, които се готвят да го застрелят. В този момент героят си спомня деня, в който неговият баща му показва сняг за първи път.

Испаноезичната филмова адаптация е заснета в Колумбия с подкрепата на семейство Маркес. Романът „Сто години самота“, публикуван през 1967 г., е преведен на 40 езика. Общият брой на продадените копия е повече от 50 милиона. Сериалът ще се състои от 16 епизода. Режисьори са Алекс Гарсия Лопес и Лаура Мора Ортега. В ролите са Клаудио Катаньо, Херонимо Барон, Марко Гонсалес, Леонардо Сото, Сузане Моралес, Ела Бесера, Карлос Суарес, Морено Борха и Сантяго Васкес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали