Стрелят по автобус на бул. "България" в София, по чудо няма жертви

Неизвестни лица откриха стрелба с малокалибрено оръжие по препълнен автобус на бул. "България" в София в понеделник вечерта. По случайност пострадали няма. Има нанесени само материални щети, съобщава БНТ.

Малко след 20,20 вч в автобус 76 се чуват три изстрела, а резултатът са два счупени прозореца. За щастие никой от пътуващите в препълнения автобус не е пострадал при изстрелите, обяснява шофьорът.

Цветан Кръстев, шофьор на автобуса, разказва: "Потеглих от спирката на Техникума и веднага се престроих в лявата лента. И в тоя момент се чува как се чупи стъклото. Тези стъкла като се чупят издават някакъв оглушителен звук. Чух, че стъклото се чупи и веднага заковах. Огледах се наляво, нямаше никой. Тогава видях жена имаше тука до стъклото дали няма наранявания. Нямаше ѝ нищо."

Според шофьора на автобуса, стрелците са били повече от двама.

"Не е бил един, а са били трима човека. Двама са били с по-голямо калибрена пушка, а третият е бил с по-малка, защото на задното стъкло едната съчма чупи стъклото, а втората само прави дупка. И са били в двора на техникума, защото ако са били на тротоара, ако са били на спирката на техникума, аз да съм ги видял", казва още шофьрът.

Повече от 2 часа дознатели от МВР и служители на Контрол по транспорта извършваха оглед на местопроизшествието и снемаха показания на очевидци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България