Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Студената зима била виновна за високите цени на салатата

Високите цени на зелената салата били заради студената зима. Така се оправдаха производители на зеленчуци от региона. Всъщност стана обичайна практика в страната по това време на годината краставиците да се предлагат по 4-5 лева килото, доматите също, а бройка маруля да струва 1,20 до 1,50 лв.

Цените обаче се задържаха не повече от две–три седмици и сега започнаха да падат, след като внос заля борсите. В момента марули могат да се намерят и за 60 стотинки, а на борсата в петричкото село Кърналово се продават за 20-30 стотинки бройката.

В Петричко-санданския регион само за три-четири години се пръкнаха стотици оранжерии, след като се видя, че се прави голяма печалба от ранните зеленчуци.

Срещу 20 до 40 хиляди лева се прави оранжерия. Проблемът на нашите производители е, че оранжериите в повечето случаи са неотопляеми и при големи студове продукцията закъснява. Освен това и много от семената измръзват. Така и реколтата е по-слаба, а цените стават по-високи, за да покрият загубите.

Продължава и порочната практика наши търговци да купуват стока от Гърция и да пишат на документите, че е българска и така я продават по-скъпо.

По веригата от производител, през посредник до купувач едно кило домати или краставици може да поскъпне с два лева наведнъж.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.