Студенти махнаха покрива на Karoq

Skoda има потенциал да разшири гамата си

Всяка трета продадена нова кола в Европа е SUV. След излизането на толкова много SUV модели, логично е да се появят и техни варианти без покрив. Първият SUV кабриолет в серийно производство вече е факт и това е открит Range Rover Evoque. Почитателите на Skoda също биха се чувствали добре в подобен автомобил. Това личи от разработките на възпитаниците на инженерната академия на марката в чешкия град Млада Болеслав. Те създадоха концепт на Skoda Karoq без покрив под името Sunroq. При него липсва както гюрюк, така и хардтоп, което означава, че пътническите места изобщо няма да бъдат покрити. Каросерията е с четири врати, багажникът е голям.

За задвижване младите технически специалисти на Skoda избират четирицилиндровия бензинов турбо двигател 1,5 TSI, който след корекция на електронното управление генерира 163 конски сили вместо стандартните 150. Моторът е свързан с 6-степенна ръчна трансмисия.

Засега този концепт изглежда далеч от серийното производство. Моделът по-скоро показва потенциала на Skoda да разшири гамата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили