Стъки: Подадох сигнал до ГДБОП срещу Арман Бабикян за сайтове с фалшиви новини

Подадох сигнал срещу лицата Арман Бабикян, Добри Божилов и още няколко човека, с молба да бъдат проверени за съпричастност с фалшивите сайтове, бълващи фалшиви новини, целящи да опетнят името ми. Това обяви чрез профила си във фейсбук шефът на родната федерация по ММА, Станислав Недков - Стъки.

"Няма успял българин - актьор, певец, спортист, политик, или друго популярно лице, който да не е очернен от подобни жълтокафяви сайтове", заявява той -  "Не бива да стоим и да гледаме безучастно отстрани".

"Наглостта на някои собственици на л@йняни сайтове, стига до там да настройват българи един срещу друг и да създават размирици, чрез които да се докопат до управлението на страната.

Повеждам битка с днешните Цар Кировци! Ще я водя безпощадно и ще я доведа докрай! Няма да позволя на хора непостигнали нищо в живота си да омаловажават труда на хиляди успели българи", пише Стъки.

"Призовавам министъра на културата Боил Банов да спази Закона за медийните услуги (приет през 2018г) и най-сетне да влезе в задълженията си, като издаде Наредба за публичен регистър на медиите. В този регистър всички медии трябва да посочат своя собственик, лицето което контролира съдържанието и редакционната политика и източниците си на финансиране.

С неиздаването на тази Наредба, министър Банов в момента позволява на сайтове да бъдат регистрирани примерно на адреса на къщичка за птички в гората.

Министър Банов, имахте срок до ноември 2018г да направите този регистър. Бъдете по-смел и изпълнете задълженията си. От Вас зависи дали историята ще Ви запомни, като смел или страхлив министър', посочва още Недков.

"Станислав Недков, известен също като "Стъки", оповести, че съм съпричастен към сайтове за фалшиви новини, които го злепоставят. Това е абсолютна лъжа. Нямам нищо общо с въпросните сайтове, а мотивите на г-н Недков са очевидно единствено да ме злепостави", отвърна Добри Божилов.

"Ако просто искаше проверка, щеше да подаде сигнал и евентуалните му подозрения да останат единствено пред очите на разследващите. Но той ползва сигнала, за да застане пред медиите и да атакува моето име. Допускам, че г-н Недков не е наясно с темата за фалшивите новини. Биографията му не сочи към ИТ компетенция и възможност да провери сам фактите в Мрежата. Поради тази причина, когато той оповести намерението си да подава сигнал, аз му пратих съобщение, в което го уведомих, че греши и поисках просто да постъпи мъжки, и да има силата да се извини. Вместо това, сега наблюдаваме ескалация на казуса", заяви Божилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България